Mer Cadillacs med bagage

Cadillac som kombi? Ja det har genom åren funnits en del önskemål på det, och en hel del av specialbyggena presenterades här: http://cadillac-laståsnan.html

Dags för en omgång till av dessa särlingar. 


Brooks_Stevens lät bygga den här specialaren efter sin design 1953. 


Den här stationsvagnen som kommer från Victors Auto Service 1964 är väldigt lik den vagn som visades i förra inlägget i ett reklamblad från Edward A. Cantor.


National byggde mycket komersiella karosser såsom ambulnaser, förlängda taxibilar med mera, och även kombis på Cadillac, här en Calais från 1968. 


Den här benämndes för Fleetwood Astro Wagon och är byggd av Custom Craft 1970.


Eldorado wagon, skapad av Customkungen George Barris. Fyra stycken av dessa skall Barris ha byggt totalt 1970, och just denna lär ha byggts på beställing av Dean Martin.


En annan Eldorado, 1972 från Wisco, kan man kanske kallade den för en Cadillac Nomad?


De Ville från samma år och samma firma, Wisco. Hur många dom byggde är obekant men dom gav iallfall ut egen katalog över dessa varianter.  


Ur Wiscos katalog för 1974 hittar vi denna De Ville wagon.  


Fleetwood Castilian byggdes i en del exemplar under några år och dom lär ha gått att beställa från fabrik, men arbetet utförsdes av Traditional Coach Works i Kalifornien. Alternativt kan det var så att Traditional var certiferiade att få göra denna konvertering med bibehållna garantier. 

 
Denna Eldorado kallades för Comstock Sportwagon,och var ett verk av Formal Coach 1978. 


De Ville 1979 från en verkstad som kallades Phaeton Coach. 


En Fleetwood från 1981 som är ombyggd av ett företag med det något krångliga namnet Custom Coach Division of English Motor Car Ltd. Bakdelen togs oftast, som här direkt från Chevrolet Caprice Estate och skarvades på.  


Kommentarer
Postat av: svensson

Snygga bilar generellt, utom möjligen de två sista. Om man bara klistrar på en kombidel från en annan modell så straffar det sig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback