Mustanger i Moskva

En fin Musse siktad i Moskva skrevs om här:/musse-i-moskva.html nu visar det sig att dessa inte var helt ovanliga på den gamla Sovjettiden.
 
Den här Mustangen sägs vara den allra första i Sovjet, och den drog till sig lika mycket uppmärksamhet där som vart än Mustangen presenterades, hela världen drabbades av Mustangfeber, så även i Moskva.
 
En fin 66:a, bakgrunden fler intressanta icke-ryska bilar, en Plymoth Belvedere wagon syntes och även två fenmercor. Bilden är högst troligt tagen i diplomatkvarteren, och de allra flesta utlänska fordon tillhörde ambassad och konsulatpersonal.
 
Men inte alla, den här Mustangen är såld ny till den världsberömde koreografen och kreative ledaren vid bolshojteatern, Shamil Yagudin, 1968. 
 
Och den här 1969 Grandén ägdes av stuntmannen A. Mikulin,  det fanns tydligen en gräddfil för kändisar att få köpa bilar och varor från väst till det klasslösa jämlikhetssamhället...
 
En annan 69:a Grandé, den här verkar ha amerikanska plåtar och är då på något sätt knuten till ambassaden. Det är luddigt med nummerskyltar och registreringar fungerade i Sovjet. De allra flesta diplomatsfordon verkar ha prefixet "D" på antingen västeuropeiskt eller kyriliskt vis. Och en del verkar köra på hemlandets plåtar.
 
Tuffast i Moskva 1969, Mustang fastback med V8.
 
Och en annan tuffing 1973, mach 1 med magfälgar.
 
Ford Mustang 1975, plåterna verkar vara från Tjeckoslovakien, inget ovanligt att andra socialistländers representater valde amerikanskt i Moskva....
 
Och en Ford Mustang Stallion med svenska skyltar i vimlet! Intressant nog finns detta fordon ännu kvar i registret, dock avregistrrerad sedan 1991. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback