En regnig lördag i Kungälv

På lördagen var det dags för den årliga Kungälvscruisingen, en av de tillställningar jag brukar se till att åka på, bekvämt nära, hyggligt med bilar utan att det blir för bökigt, och ett ypperligt tillfälle att fylla på samlingen med rockabilly musik genom Nic Nilsson aka "Fireball Steven" som både lirar själv, samlar, säljer plattor och har radioprogrammet Rockabilly Boogie.
 
Träff och Cruising sker på dagen medan det är fest med helrätt rockabilly musik live på scenen vid deras klubbkåk hela natten lång.

Hursomhelst, när vi kom upp på förmiddagen till grustaget som träffen startar vid, så stod det nog fem bilar och såg vilsna ut i ösregnet...

Förvånansvärt nog droppade det in rätt mycket bilar till slut, och när molnen skingrades så var det fullt i grusgropen, har nog inte sett så många bilar däruppe nån gång förut, när det var dags för avfärd på cruisingrundan så var vi säkert uppemot 150 bilar som körde i karavan ner, det är en rätt härlig känsla av att "äga" vägen att vara med på nåt sånt här. Att nån gång på året är det vi bilentusiaster som har företräde, och folk står längs vägkanterna och vinkar glatt åt oss när vi rullar förbi i sakta mak i våra gamla bilar.

Dom andra dagarna på året är det vi som får flytta på oss för cyklister, gående, och stressade bilister som gör kamikazekörningar i sina leasingbilar. Bli förhindrade på de mest upptänkliga sätt genom enkelriktningar,massa olika förbud, fartgupp, kameror, massvis med nya avgifter, krav, skattepålagor med mera. Samt folk som har spydiga åsikter om ens bil vad beträffar storlek, bränsleförbrukning och annat struntviktigt.

Cadillac från 1967 och Buick Electra från 1966 kryssar fram mellan vattenpölarna
 image696 67358-21
image697 image698
Ovanlig Oldsmobile Toronado, bigblock-motor och framhjulsdrift. och en prydlig Chevrolet Impala från 1968 i helvit skrud.

Dags för avfärd ner mot Kungälv, nu börjar även solen titta fram så smått.
67358-23 image699


67358-22 image700
Här kommer lämmeltåget! 

67358-24 image701
Min Plymouth på cruisingrundan genom stan, följd av en fin Buick från 1959, Thunderbird nere till höger samt en ovanlig Pontiac Catalina från 1961. eleganta modeller synd att man ser dom oerhört sällan.

image702 image703


  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback