Göteborg Motor show (-kappbloggning: mars-07)

I mars 2007 var det dags för motormässa i Göteborg, som numer körs vart tredje år, efter vart lite haltande i kontinuiteten föregående år. Vi hade i och för sig en monter där, men jag var inte inkopplad i det arbetet, och gick istället dit som reguljär besökare. men tji,
När jag tittade förbi SMS/GBF monter så sög Kenneth tag i mig och tryckte fast en namnbricka på bröstet och tyckte jag skulle stå där och vara trevlig mot alla nyfikna, tack för det...

Kenneth och team Northrace i montern, visar upp sin nylackade kärra
image548 image549

Återigen så får man höra efteråt flera tycka att det var som vanligt bara skräp och skit, men det beror ju på vad man tittar efter , det stod en hel del godis på mässan bland alla nybilar. 

Mest optimistiska: , Volvo har stora tankar om sin lilla C30, det drällde C30:s till förbannelse överallt, en bil jag misstänker kommer bli en kort parentes i Volvos historik.  

image550

Störst monter Maserati, 120 kvadratmeter för tre bilar? varför?

image551


Mest korkade: SAAB visar att sin sportiga SAAB cabriolet är till för sportiga tag med ett par skidor stickande upp ur baksätet, visst att vi åker till Sälen i februari nedcabbat för att få plats med laggarna.

Von Braun hade en trevlig liten ruta med sina specialiteter Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, två ovanliga Wiesmann och den extrema Pagani Zonda nedan,. Supersport för den som tycker Lamborghini är för fattiglappar.
Tillvalslistan var kul läsning, option-avgassystem i Inconel (sånt man bygger värmesköldar till rymdskyttlar av...) för bara 160000 extra! OBS finns ej på Biltema. 
 image552 


Trevliga racervagnar bjöds på också, den otroliga Ferrari FXX,  ett vidunder på 790 hästar, av bara 30 byggda åt utvalda kunder så finns en i Sverige, prislappen ny var 2 miljoner EURO!
 ett par Porsche, som den sällsynta 904GTS och den legendariska Le Mans-dräparen 962C 
 image553 image554
image555

Så dessa pärlor gjorde mer än väl värt att besöka mässan denna helg, och som extra bonus så visade Anderstorp upp den March 761 Formel-1 bil som just Ronnie Peterson rattade säsongen 1976 i sitt inhopp i March mellan säsongerna med JPS-Lotus.

image556


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback