Litt fra marken

Eller, lite från Skillingmark
   
grusvägar finns det gptt om, utanför Skillingsfors. Vår sjö, Nordsjön i Högsäter, och med det lilla båthuset på dekis vid älvoset. Förr var det här öppna hagar, där man kunde bada och stå och fiska vid åmynningen , nu kan man knappt ta sig dit ut... Och nätterna är underbart ljusa, kortet taget kvart i tolv på natten!

   
på Bruksgården i Skillingsfors är det liv och rörelse, här fikar kaffe å lyssna på byaskvaller. Kaffe 10 kronor, för en hel kanna alltså. Folk kommer långväga för deras kanongoda våfflor. Trots att turismen växer och trakten blivit alltmer populär så blir man dock hela tiden påmind att det är en avfolkningsbygd. bilder från Sundhagsfors, nedlagt bruk, nedlagd butik och den nedlagda lanthandeln, som jag minns håll igång iallafall inpå åttiotalet.
I pastoratet som innefattar Skillingsfors, Sundhagsfors, Boda, Klevane och Högsäter bodde det på 40-talet närmare 3000 personer här som levde främst av skogsbruk och vad som behövs omkring det, här fanns även skola, post, provinsialläkarmottagning, flera lanthandlare, järnväg med mera.  Idag finns det 350 bofasta och inget av föregående.  

Kommentarer
Postat av: Farbror Sid

Detta är väl lite högre upp, men tog en tripp utmed Dalslands kanal och uppåt Årjäng för någon dag sedan... blev glatt överraskad av det vackra landskapet. Tankar och minnen om ogenomtränglig skog tätt intill vägen stämde inte riktigt.

Postat av: Mårten

Årjäng å 10-12 mil till :) brukar åka själv över ocvh längs med dalsland kanal upp till Årjäng med. Bitvis mycket vackert.

2008-07-13 @ 17:59:23
URL: http://svammelsurium.blogg.se/
Postat av: Johan S

Affären med de tukosa plattorna längst ned till höger, var ligger den?/Johan

2008-12-02 @ 11:21:44
Postat av: Mårten

Hångstad på vänstra sida av askesjöns ände från Skillingsfors sett.

2008-12-02 @ 12:12:23
URL: http://svammelsurium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback