Garagetur bland monstermercor (-kappbloggning: dec-07)

Min vän Jesper har en förmåga att få det mesta som kommer in i hans garage att böerja gå riktigt fort. Huvudsakligen har det genom åren var mycket USA-bilar,Mustanger, Camaros, Torinos, Satellites och så vidare, med den gemensamma nämnaren att när dom varit hos jesper, så finns det inget på gatan som spöar dom. Resistance is futile, liksom.

Nu har Jesper efter alla år med jänkebilar och racing snöat in på... Mercedes!
Jupp han fick för sig att helt plötsligt åka fort med gamla Mercor, men inte vilka Mercor som helst, utan den ulitmata fabriks-sleepern. MB 190E 2,3-16 Evolution 2.

image1343

Evo-2 är den mest eftersökta och sällsynta modellen, men sen fanns den i civiliserade utföranden som 2,3-16 och 2,6-16. På utsidan en vanlig tråk-merca, under skalet mekanik mestadels från större 300-serien, skalet i sig självt byggt i mycket tunnare plåt än standard. Motorn är utvecklad av Cosworth.

Dessa är fabriksracers, men går nåt fort så kan man få det att gå ännu fortare, jesper bygger vidare på motorerna och förser dom med turbo, egendesignade plenum och injektorhus, samt VEMS-insprutning. 

Inte bara jag utan även göteborgsposten tittar in i jespers verkstad.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=167&a=330917


Snabb-mercor väntar på åtgärdspaket. det kommer även kunder från Tyskland och Schweiz med sina bilar upp till garager i Mölndal.  I garaget vilar även "besten" Camaro 69:an med sveriges mest intressanta besiktningspapper. registrerad och godkänd MED full bur, wheeliebars, jätteslicks och lustgas!
image1344 image1345


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback