De Förgätna del 27 - Dodge Bengal Charger

Så kallade "dealer options" förekom flitigt under slutet av sextiotalet, det verkar som om just Fords Mustanger fanns i flest sådana utgåvor, Hos Chrysler verkar det vara desto mer sällsynt, men från John Kneers Dodge dealership i Cincinnati, Ohio så kunde man iallfall köpa en speciell Bengal Charger 1968.

                          

John Kneer var ett hängivet fotbollsfan, och för säsongen 1968 skulle det nya hemmalaget
Cincinnati_Bengals ha spelpremiär i American Football League.
Detta föranledde Kneer att beställa hem 50 Dodge Chargers lackade i en speciell orange ton, som normalt inte fanns att tillgå i Dodge ordinarie sortiment. ALla dessa fick dessutom svart inreding, vinyltak och svarta sportstripes på bakdelen som i övrigt var förbehållet R/T-modellen. Motorerna var standard 318" och 383" ett fåtal Chargers med sexa lär ha kommit med i Bengal-affären också. Det orange-svarta färschemat var ju givetvis Cincinnati Bengals matchfärger.Att det blev 50 bilar beror på att det var minimibeställningen hos Dodge för att få dom lackade efter eget önskemål, dessutom på plats hos Kneers försågs dom med ett speciellt "Bengal Charger" emblem på framskärmarna. 

                       

Ett par av Bengal-bilarna var riktiga R/T-bilar, Chargern ovanär idag den enda kända Bengal Charger R/T:n som finns, totalt kan det finnas en handfull Bengal Chargers kvar totalt. 

Det skall ha gjorts ett par Bengal Chargers på 1972 års modell också, inget är känt om dom förutom detta emblem som de sägs ha haft på framskärmen.
                                 

Kommentarer
Postat av: RonnyBGoode

Festligt nog så råkade jag få in ett referat från en Bengal-match över radiostationen WCKY 1530 i Cincinnati vid senaste besöket i torpet i Hälsingland. Med nuvarande låga solaktivitet så går det ofta utmärkt att höra jänkare på mellanvåg. Ja, jag vet.... kommentaren handlar inte mycket om bilar.

Postat av: grandprix63

'68 Charger är på min topp-tio lista på de snyggaste och mest åtråvärda bilarna.

Jag vill ha en...

2008-10-12 @ 20:20:04
URL: http://grandprix63.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback