Bomber gas

Som en spin-off till sviten av bensinstationer från förr som man kan se av på http://grandprix63.blogspot.com/search/label/Bensinmackar så måste man dra till med att i USA där är dom värst, alltid.  Vad sägs om att tanka upp din Pontiac under vingen på en Boeing B-17?Bomber Gas i Portland, Oregon ett landmärke sen 1947, tyvärr dog denna station mackdöden 1991, men lever vidare som snabbmatshak : http://www.thebomber.com/

Hur kom bombplanet dit då? Jo, mackens ägare köpte en B-17 i Oklahoma som surplus efter kriget, och flög hem den till Oregon. Nu var det som så att den drivne Art Lacey förvisso hade flygkunskaper, men han sa aldrig nåt till militären på surplus-basen att han aldrig flugit nåt fyrmotorigt. Istället läste han manualen för B-17 medan han taxade ut till startbanan! 
Militärens folk krävde att det fanns en co-pilot för att hantera en B-17, det tyckte Art var onödigt och satte en skyltdocka i högersätet istället.

Starta gick ju bra, han flög runt en stund för att få lite känsla för planet, vände tillbaka mot basen , och det var då han upptäckte att det faktiskt behövdes en riktig co-pilot för att få ner landningställen... 

Planet krashades på banan och totalförstörde även ett annat plan, och en förlägen Art Lacey  fick förklara en del för myndigheterna. Men det var inte så illa ändå, planen avskrevs och dom sa till han att ta en annan istället, för samtliga plan skulle ju ändå skrotas. En flygduglig fyrmotorig bombare kostade då symboliskt 15000 dollar.

Nu fick han dock en kille att följa med som co-pilot. och plnet flögs upp till Oregon , en snöstorm och vileflygning avklarades inan planet landade, denna gången i ett stycke.  Nu kom den svåra biten, att få den från flygplatsen till bensinstationen. Ploisen avslog hans begäran flera gånger, tills han tröttnade och smög ut en natt med fyra lastbilar och helt enkelt lastade på kärran över dessa. Polisen stoppade ekipaget , men gjorde inget annat än att ge han 10 dollar böter för bred last. 

Kommentarer
Postat av: grandprix63

Vilken störtskön bensinstation! Där hade jag gärna tankat fullt. Inte ett av de bästa eller största bomplanen från WWII men definitivt det coolaste :)

Postat av: Bostic

Vilken fantastisk story!

2009-04-30 @ 22:05:41
URL: http://www.blackout.nu
Postat av: grandprix63

Jag var tvungen att ta med den här macken i min Soppatorsk-serie.Ett gäng entusiaster som renoverade en B-17 tog hand om toppkulsprutetornet, tidigt åttiotal mot att de snyggade upp "The Bomber".Läs storyn här: bios/B-17GFlyFort.html" rel="nofollow">http://www.azcaf.org/pages/aircraftbios/B-17GFlyFort.html

2009-05-01 @ 10:53:13
URL: http://grandprix63.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback