en riktig kombi...

...rymmer svärmor, två kylskåp och ett helt knattelag, Buick Estate wagon 1972.Bakluckan öppnade man också rätt fiffigt på dom här. 

     

Lättlastat och fint, denna finurliga  "clamshell tailgate" fanns hos Chevrolet, Buick Oldsmobile och Pontiacs stora modeller 1971-76.

Kommentarer
Postat av: Jokern/ Woodridge

Skulle nästan vara värt att äga en sån, enbart för det där med öppningen.

2009-04-18 @ 02:54:56
Postat av: Juhani/"gripplund"

Hallo där,,, exakt en sån hade vi då flyttlasset gick mot Småland från Stockholm 1989. Tyvärr så var motorn till sänkningen av luckan kass. Första steget med nyckel isatt i bakluckan drog upp rutan, steg två var sänkningen av själva luckan, men det steget funkade inte på våran. Man hade även en knapp inne på instrumenten som skötte öppningen.Vi tvingades att sälja då vi såg avståndet till "mjölkbutiken",,hahaha.Det var den årsmodellen oxå,,en 72:a. Fyra liter milen vill 400 bigblocken ha, jag fick dock ner den till runt 2 liter på landsväg efter en hel del "fipplande" med blandskruven på förgasaren.

Ha en goo sommar alla läsare, och vi kanske ses på Nes ! (Nääs)

MvH

"Gripplund"

Postat av: Mårten

Fyra liter milen var ju ekonomiskt i jämförelse mot min Electra 76:a :PJo, bakluckan var ju jättesmart så länge den funka... hojta till om du är på väg åt det här hållet å nääs framigenom säsongen !2009-04-18 @ 15:47:16
URL: http://svammelsurium.blogg.se/
Postat av: Juhani/"gripplund"

Tjena igen,, jag har fått problem med mina axlar och ska på magnetröntgen den 24 den här månaden.Tills dess så blir det bara lite korta svängar på bågen. Men vi får se hur sommaren och ekonomin blir, kan bli att jag drar neråt en sväng,,bara på skoj !!

;.)

2009-04-18 @ 16:14:16
URL: http://gripplund.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback