The Norseman

Det vi kallar conceptbilar idag gick förr under benämningen "dream cars" Men då som nu gällde att visa för allmänheten vad som kanske skulle komma, blandat med rena drömmar, excesser inom både teknik och design.

Hos Chrysler hade man ett etablerat samarbete med Ghia i Italien, ich de skapade flera av deras "dream cars" under femtiotalet. 1956 hette huvudnumret Norseman.



Denna hade en fastbackkaross, ett mode som inte skulel återkomma på nästan tio år, dessutom var et parti av taket skjutbart, och rutorna inklusive vindruta saknade ramar, dessutom var de smp ventilationsrutorna också eliminerade, vilket också var tio år före tiden, Även takstolpar saknas, hela taket bars upp i bakkant.



Den var till skillnad från en del andra dream cars fullt körbar, Man började arbetet med den redan 1955, och man lade stor vikt vid att det skulle vara ett fullt fungerande fordon.  Ghia visste var dom gjorde och hela kreationen som tog över ett år att bygga var färdig i god tid för att skeppas över Atlanten för att kunna visas upp på bilsalongerna i USA 1957 

Som den aldrig kom att visas upp på, Norseman skickades iväg från Italien ombord på lyxkryssaren  
Andrea_Doria 


Kommentarer
Postat av: grandprix63

När designers får härja fritt blir det lätt för mycket. Udda utseende på nästan allt.

Spännande historia med ett snöpligt slut.

Postat av: Larsson

Bidde ingen kommentar!? Undrade bara hur bilen kunde se ut idag, OM någon lyckades bärga den!

2009-01-03 @ 14:18:40
URL: http://larsson-larssons.blogspot.com/
Postat av: svensson

Fastback var ute vid den tiden, blev poppis igen först med Mustangen 1964. Så denna prototyp fick en välförtjänt vila i frid, på havets botten...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback