Finns i sjön

Häromdagen inleddes ett underligt bärgningsarbete i Maggioresjön i Schweitz. Man har vetat om länge att en bil funnits därnere , och nu gjorde scheitsiska motsvarigheten till livräddarsällskapet en insats och lyfte upp vraket från hela 52 meters djup



Det visar sig vara en sällsynt Bugatti type 13 Brescia från 1922. Exakt hur och när bilen hamnade i sjön är oklart, en källa säger att den var en av tre Bugattis som importerats 1922 men att denna betalades det aldrig någon importskatt för och så småningom konfiskerades den från sin ägare, och sänktes helt sonika i sjön av polis och tullmyndigheter. Detta skall ägt rum 1937.

Hur som helst så kommer resterna av denna Bugatti aktioneras ut, och intäkterna kommer gå till stiftelsen Damiano Tamagni, för att främst stöjda ungdomsverksamheter.


Ett mysterium löst, det var verkligen en Bugatti som legat på sjöbotten i över 72 år. Men nästa mysterium är den speciella karossen vars tillverkarskylt säger "Emaille" en karossmakare ingen verkar hört talats om förut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback