The Melin Collection - More imports

I Garden Grove ser vi mr. Scottfield som hittat en gammal "bullmerca" en 219 av 1958 års modell i en trevlig gräddvit kulör
Hos Nabers Cadillac i Costa Mesa står John Smith vid sin "fenmerca" en rätt stor S-klass mercedes av 1964 års modell. Dessa fick ju egna dubbla lampor speciellt för USA-marknaden men dessa kom att bli rätt populära att beställa även hemma i Europa. Bilden är tagen 1969 och en sådan här Mercedes bör nog varit rätt dyr även som begagnad på denna tiden.
Mike Cronin har hittat en riktigt sällsynt italienare. Det är en Abarth 850 Allemano Spyder. Det blir lite virrigt på två sätt, Abarths var trimmade Fiats som såldes genom Fiat på samma sätt som Shelbys Mustanger. Dessutom fanns 850 modellen att få i olika serier med olika karosser från till exempel Bertone, Fissore, Moretti och som på denna från Allemano.
Att det såldes Europa-Fordar i USa är föga känt men här är Marilyn Myler i Santa Ana med just en tysk Taunus 17M som för USA-marknaden försågs med dubbla lampor. Bakom den står faktiskt en engelsk Ford Anglia också.

Brian Boswell år 1966 med sin lilla Renault 4CV från 1958.
Och samma år ser vi även Mike Salas med den nya Porsche 911:an.
En bil som många säkert vände på huvudet efter i Santa Ana-trafiken 1965 var nog Roger pettersons läckra ljusblå Jaguar E-type, en riktigt frän och dyr vagn på denna tid.
Detta känner vi som Ford Capri, men i USA importerades dessa för att säljas som Mercury Capri. Vaför det förhöll sig så vet jag inte men denna nya Mercury Capri är fotograferad i Garden Grove 1971.
En udda fågel i Garden grove 1966. Det är en liten Datsun L-520 pickup. Dessa små lätta lastbilar från Japan hade nu börjat komma över till främst västra USA, men än så länge dominerade Chevrolets El Camino Och Ford Ranchero marknaden för dessa små personbilspickuper, men det skulle det senare bli ändring på...Kommentarer
Postat av: Larsson

Kul att se en tysk Taunus i USA - visste inte ens att dom såldes där! Varför? Vad kan en sådan ha kostat? Ansågs det måntro vara en mer exklusiv Ford måntro?

Postat av: Mårten

Hade inte heller nån aning om att dom skeppades dit, och man kan undra varför.

Men justi Kaifornine såldes mycket och udda konstigt "Imports" till och med Wartburg!

2009-03-17 @ 20:13:21
URL: http://svammelsurium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback