Buick i retur


På importfronten tuffar det på om dock i sävligare tempo än i den totala hysteri som rådde förra sommaren och hösten. Men nu ökar det lite igen, en hel del kul vagnar på ingående enligt skeppningslistan, på plats nyinkommen stod en prydlig Chevrolet Impala SS cabriolet från 1965, ännu en, detta måste vara en av de vanligaste objekten att plocka med sig från staterna, just Impalas från 1965.  Men det är inte bara inkommande gods, en del bilar försvinner från vårt land också. Nu i veckan så går två sådana här iväg tillbaks till USA. Vilket får ses som tråkigt för det rör sig alltså om två fina och ovanliga Buick Skylark 54:or. Denna specialmodell byggdes i blott 836 exemplar och hade en prislapp på häftiga $4355 som ny, nästan tusen dollar mer än Roadmaster cabrioleten.  Så säg hejdå till denna trevliga vagn för den får vi inte se mer av i det här landet.

Kommentarer
Postat av: Farbror Sid

Verkligen en fin modell på den Buicken!

Postat av: grandprix63

En av entusiasterna här i Gussselby har en mycket fint renoverad '54 Buick Special, också det en convertible samt lackerad i samma färg som denna Skylark. Lido green hette nyansen.

Jag föredrar faktiskt Specialen då den inte har de groteskt uppskurna hjulhusen som var ett av kännetecknen för Skylark '54

2009-05-12 @ 19:16:02
URL: http://grandprix63.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback