karbonpappret framme igen

1992 visade Volvo upp conceptbilen EEC, vars design senare kom föras vidare på Volvo S80.Men innan dess kom designen att dyka upp på andra sidan jorden, i Brasilien och det mystiska projektet med Emme. 

 

Emme skulle ha V8 motor från Lotus, och bli en snabb lyxig sedan var det tänkt av företaget Megastar som låg bakom projektet. 
Nu blev det inte riktigt som man tänkt sig, eller så kanske det blev som man tänkt sifg i allfall. projektet med Emme 420 och 422T var byggt på ett luftslott med skalbolag, bulvanköp och en salig härva med bedrägerier. Man hävdade att Emme hade utvecklats i hemlighet under nästan tio år i Schweitz i samarbete med Lotus, av vilket ingetdera stämde. Vilka som låg bakom projektet egentligen är också oklart, men med dessa okända  huvudmän försvann många miljoer dollar av investerade pengar.  Totalt byggdes iallfall 12 stycken Emme-bilar vad man känner till.

 

Kommentarer
Postat av: summerwheels

Där ser man...

och runda infällda lysen som dendär fiat cupen från nittio nåt?Man lär sig alltid något nytt här!

Postat av: svensson

Den däringa konceptbilen EEC är inte alls dum. Ser ut som en riktig "futuregrej" utan att det blir löjligt.Formspråket som sedan gav oss S80 och S60 lirar skönt. Att det sedan blev misslyckat i nya S40, tja, man kan inte få allt. Den ser lite väl trubbig ut.

Postat av: Ms Chevelle

Hej!

Kikar runt och berättar att jag flyttat min blogg efter strul.... välkommen till den nya!

http://mschevelle.blogspot.com/

2010-02-17 @ 21:02:25
URL: http://mschevelle.blogspot.com/
Postat av: Gubben

Märklig bransch med många lycksökare! Men spännande :D

2010-02-17 @ 22:02:23
URL: http://byabladet.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback