Mariner Westener Briarcliff Rambler

1967 byggde man tre specialupplagor hos AMC av Rambler Rebel wagon.

  

Dessa gjordes i begränsad upplaga åt valda delar av USA. Mariner hade båt och hav som tema,och såldes enbart på västkusten. Dessa lackades i Barbados blue, med sidor i simulerat vitmenad teak med nåtning som ett båtdäck. I den blåa inredningen fanns ankare och trossar inpräglade i säten och dörrsidor.  600 mariners gjordes för västra USA.


Briarcliff däremot såldes bara på ostkusten. Här var temat istället heraldiskt. Färgen var Matador red, med svarta grängade karossidor. Regaliemedaljonger med motiv av en riddarhjälm fanns på bakluckan, och inredningen hade svart vinyl med speciell textur som kallades "Antelope grain" Av dessa gjorde man 400 stycken.Westener var ämnad åt mellersta USA, väster om Mississippi såldes dessa, här var temat just "Western". Alla dessa kom i färgen Frost White med sidpr i simulerat beige läder. Inuti var temat detsamma med sirliga präglingar i säten och dörrsidor i traditionell western-stil och man använde även vit "Antelope grain" vinyl i dessa Det speciella westener-emblemet föreställde en pony-express ryttare. 500 stycken gjordes av dessa.detaljer från Westener
 

Och mariner.


Och alla tre tillsammans.


Dessa tre specialversioner lanserades 23:e februari 1967, i basutrustningen ingick 290" Torqcue Command V8 på 200 hästkrafter, automatlåda,styr och bromsservo, elstyrd baklucka, och "special duty" fjädring.

Kommentarer
Postat av: Larsson

Jag saknar AMC!

Postat av: Andreas Madsen

Måste vara ett h-e för en renoverare att få tag i korrekt klädsel..

2010-05-05 @ 22:39:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback