Mode med AMC

På 70-talet tog lilla AMC några djärva grepp med att blanda in kända modehus för att skapa några intressanta specialversioner till sitt modellprogram.  Trendkänsliga modeskapare fick fritt spelrum att skapa några egna kombinationer av färger och material, samt ett embelm på utsida som signatur. 

Levis package lanserades 1972 först till lilla Gremlin och var helt enkelt en inredning i jeanstyg, med alla attribut som kopparnitar och sömmar.


och även med en liten jeansficka i dörrsidorna.


Och en levis-dekal på skärmen. Levis package fanns även senare till både Concord och Pacer och även till Jeep.


1972 kom även sportiga Javelin med Pierre_Cardin package, som innebar en rätt djärvt tecknad interiör.


1972-73 gjordes totalt 4132 Pierre cardin Javelins, av dom vara bara 12 stycken i svart som denna. det speciella Pierre Cardin-emblemet symns på framskärmen.


SAmma tvåårsperiod erbjöd man även en Gucci Hornet Sportabout wagon, dessa verkar främst sålts i grönt, Gucci-emblem här också på framskärmen samt en tunn stripe i guld. 


Insidan var också här i djärva kulörer, och med Gucci-emblem på en kromad plakett på dörrsidorna och på brädan, sportratt ingick i paketet. 4835 sådana här Gucci Hornets såldes 1972-73.  


1974 fick man med Oleg_Cassini i utbudet, AMC Matador coupén fanns åren 1974-75 med detta trim package.Alla Oleg Cassini matadorer hade vinyltak, och speciella kännetecken var grill och lyktsargar i kopparton, likaså de speceilla navkapslarna. Emblemen på framskärmarna var också disktinkta. Interiören var mer sober än de andra helt i svart med fällbara säten klädda i ett grovt tyg med elxoerade knappar, och emblemen broderade i nackstöden.


Totalt gjordes det 7982 Oleg Cassini coupéer 1974-75 innan den ersattes av ett "Barcelona" package de följande två åren. 
 

Kommentarer
Postat av: Larsson

Intressant!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback