Vårmönstring utan vår på Almenäs 2010

Den årliga vårmönstringen på det vackra almenäs kändes allt annat än vår, iskallt regn med blåst och söder om stan hade det till och med fallit snö.  Men en del tappra entusiaster tog sig iallfall dit, och en stor eloge till det tappra gänget arrangörer från SHRA Borås som höll humöret uppe i ruskvädret.

En del av vagnarna som rullade in, helsvart Plymouth Cuda och en Brolle som fryser. Kul patinerad Volkswagen och en lite moderniserad Amazon var ett par européer som visade sig. Och en vackert ljusblå Cadillac Eldorado från 1971, uppcabbat gällde denna dag.
   
   
Mer på eurotemat, SHRA är ju en dragraceklubb i botten och en ny kärra i klubben visades upp, Volkswagen Corrado i raceutförnade, och Tokfjölorna Brolle och Janne har just fått klart sitt nya bygge. Denna lilla gula Messerschmitt syns rätt ofta ute på träffar,svårt att missa den. Pip med sin rosa amazon custom dök också upp.

Lite mer klubb-bilar, El camino från 1967 och Pontiac Firebird vid den förståeligt tomma stranden. Pierres Dodge Coronet från 1970 är frän. Claes har fixat hem en ovanlig Mercury Comet från staterna, och två fina roddar dök även upp i busvädret på Almenäs.
   
   
Oldsmobile 60:an med customstuk har redan synts på Nääs, och kommer troligtvis dyka upp på fler träffar i år. Studebaker Golden Hawk är frän redan som original. Corvetten är av årsmodell 1971 och ett stort slagskepp i ösregnet, lincoln Continental årgång 1959.

Låg Ford 36:a på fältet, och en Buick '58 lufsar mot utfarten. Bakom den följer en enorm skåpbil eller buss eller vad man nu skall kalla det, en Ford F-350 från 1958 som rullat i sverige sen den var ny. Kvar på fältet står en fin Buick Roadmaster från 1951 som annars bor i alingsås.  
   


Och så följer vi denna Cadillac cabriolet från 1963 mot utfarten och säger adjö till Almenäs för denna gång, vid tvåtiden var det hela i princip över och avvecklades lite tidigare än planerat.

Kommentarer
Postat av: Erik Sandell

Vilken fantastisk sida Du har. Förstår inte hur Du hinner hålla i all information Tack. Du ligger som en post i den nödvändiga dagssurfen !

Jag har en undran. Var blev Plymouth Belavedere 1956 års modell av. Ser ut som en 1955:a men lite större fenor. Det var min första bil. V 8 på en 180 hp 3 växlad en frihjul och automatinkoppling av 4:an vi farter över 70 . Hälsn// Erik på Gotland.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback