VintermoparsTidiga femtiotalare är inte så vidare vanliga objekt att importera, men här har någon hitttat en 1951 års Plymouth Cranbrook. Skillnaderna mellan 51:or och 52:or är ofta väldigt små, på grund av koreakriget så sålde man vidare på fjolårets modell. Att detta är en 51:a syns i princip bara på medaljongen på huven som byttes för 1952. Här har den av någon anledning dock hamnat upp och ned.  


Aktern på De Soto 1957 tillhör tidens mest stilrena, Virgil Exners nya look för Chryslers nya 57:or hjälpte De Soto att öka sin totala försäljning till 126514 bilar, fast sedan barkade det år fel håll tills märket ströks i listorna 1961. 


Detta är en Firesweep, och då har den egna 325" motorn som delades med Dodge Coronet, A/C får antas vara väldigt ovanligt på den här typen då Firesweep var billigaste modellen och denna air condition kostade nästan 500 dollar, ett häsftigt tillägg på Firesweepen vars baspris var $2830. 


Firesweep var egentligen en Dodge som var uppklädd till en De Soto, därav 325" motron och så skiljer även fronten sig en hel del från sina modellsyskon Firedome, Flireflite och Adventurer. Vilket syns tydligt på denna Fireflite cabriolet från samma år som just anlänt.


Fireflite cabrioleten är en ganska ovanlig modell med bara 1151 byggda, nybilspriset låg på $3890, alltså mer än 1000 dollar över Firesweep coupéen ovan.  
Och en Chrysler Saratoga från 1958. Saratoga var Chryslers mellanklassmodell och som fyrdörrars hardtop såldes den i 5322 exemplar. Denna Saratoga har det så kallade "base trim" enkel sidolist, mot en liten extra kostnad kunde man få en dubbel list som gick från framdörrens bakant med ett fält i samt ett emblem infällt baktill, detta verkar vara det vanligaste alternativet av de båda.  

     

Kommentarer
Postat av: Thord Liljekvist

Det var faktiskt relativt vanligt i de varma staterna i slutet av 50-talet att beställa en billigare modell med AC eftersom tillvalet kostade så pass mycket.

2011-12-29 @ 16:58:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback