Rambler som ramlat in


Rambler och AMC:S modeller är sannerligen ingen dussinvara i Sverige, och ägaren till den här kommer sannorlikt vara väldigt ensam i landet om sin fina Ambassador 990 Cross Country wagon från 1965.


AMC hade lite speciellt utbud som fyllde i en del luckor de tre stora, Ford, Chrysler och GM inte erbjöd. Ambassador var större än en mid-size men inte riktigt lika stor som de andras full-size modeller, och dessutom var dom inte lika breda. Däremot var de hyfsat välutrustade redan som standard. Värmepaket och klimatanläggniung till exempel var alltid tillval hos de övriga men standard hos AMC, dock kunde man välja bort det för 75 dollar i avdrag på priset. 

AMC hade inte heller samma produktionsvolymer som de tre stora, Ambasador kom i två serier 880 och 990 denna lite lyxigare 990 wagon byggdes i 8701 exemplar och var AMC:S dyraste modell detta år med 2970 dollar i baspris.  

Denna bil är mycket fin invändigt liksom utvändigt, dessutom känns färgsättningen "rätt" för den här modellen, färg gör så mycket för helhetsintrycket.  


AMC:S design brukar vara en ständig källa till debatt, men här splear ju också färgsättningen och skicket in, hade det här varit en pippigul rishög så hade man nog tyckt att det var en riktigt anskrämlig bil, men istället blir det en elegant och prydlig vagn på ett sobert sätt. 


Sist jag såg en Ambassador nyimporterad var en 69:a som kom in 2008:
ambassadoren-har-anlant.html

Och en trevlig liten Rambler American wagon kom in här: nyinkommet.html

Kommentarer
Postat av: Larsson

Snygg vagn.

Postat av: Biltrafik

Kul bil med kul design! Det är sällan man ser den här typen av bilar i det här skicket. Det känns t.o.m. ovant att se dem med omodifierad markfrigång. Oftast är de ju svartrollade pilsnerhäckar med kapade fjädrar. Jag kommer osökt att tänka på bilen i filmen "ett päron till farsa".

2011-02-21 @ 21:43:08
URL: http://biltrafik.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback