Fokus på femtiotal


 Cadillac 1957 är en årsmodell som kommit lite i kläm mellan de populärare årgångarna 1956 och 1958, men en mycket fin De Ville coupe i kulören Amethyst Iridecent har just anlänt här.


LIka fin Ford Fairlane Skyliner från 1958 som anlänt, denna bil är delvis renoverad och har troligen aldrig varit dålig. Lack och annat är nyare, men den har kvar originalklädseln från fabrik som fortfarande skyddas av det plastöverdrag man satte dit vid monteringen.


I något mer bedagat skick, Buick Super från 1956.


Även en hel del Europabilar importeras från USA, det senaste har en del Porsche 356:or dykt upp här, denna är från 1959. Dessa och dess jämlikar från Triumph, Austin Healey, MG, Volvo P1800 med mera såldes i ganska stort antal i USA på sin tid, och en del modeller är antagligen lättare att hitta i USA än här hemma.    


Pontiac 1958 är också en modell som inte är så värst vanlig i vårt land, iallfall inte om man jämför med de övriga 58:orna från General Motors. Nu har en Bonneville coupe från detta år anlänt iallfall, om det rör sig om ett renoveringsobjekt eller reservdelsbil är inte känt, men den är i ganska sorgligt skick. 1958 fanns Bonneville bara som coupé och cabriolet, 9144 exemplar byggdes av denna Sport coupe.


Då är Oldsmobile 1958 bra mycket vanligare syn här, nu har en till kommit in. Fyrdörrars Dynamic 88 som har helt ny lack och behöver lite lister,krom och annat återmonterat.


Och så här fiffigt gömde man tanklocket på Oldsmobile 1958, snyggt.  


Mer Oldsmobile, 1959 är också en ganska populär modell här, men ännu inte lika "stor" som 58:an. Här lastas en nyanländ Ninety-Eight cabriolet ut, 7514 exemplar av dessa byggdes och får med det anses var en ganska ovanlig modell.


Oh ci samma container stod även denna Dodge Custom Royal coupe från 1959, i behov av viss översyn och uppfräschning, svår bil att renovera, men här i Sverige har vi gott om folk som kan dessa modeller riktigt bra.


Kommentarer
Postat av: F.S.

läsvärt!

Postat av: Ros-Mari Olsson

Hej undrar vart kortet på den svarta skyliner 58:an är taget och när? Tacksam för svar!

2012-06-25 @ 19:12:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback