vad bjuds?

En lliten kollektion maträtter, från ett svunnet decennium och förhoppningsvis försvunna ur alla former av kokböcker också för hur tänkte man här.

Varsågoda, en omgång kulinariska katastrofer i bild. 

en tårta med... näe det här är en räk & gurkbrioche på nån slags panerad ost.


Ingen rekvisita från nån bortglömd B-skräckfilm, utan dessa tentakler är fyllda selleristjälkar garnerade med paprika med någon oidentiferad dekorativ stjälk i mitten.
 


Mer mumsigt på B-filmstemat, dessa Onions à la Bolognese ser mer ut att säga "take-us-to-your-leader" än att vara serverade på en finare restaurang.  


Från Polen en korv och kastanjetallrik, och jag tror säkert det är jättegott, och att bilden absolut inte gör denna middagen någon rättvisa.


Och till efterrätt, eller är inte så säker på att det är det... detta skall vara sardinmousse, nerknött i varsin citron och prytt med en oliv enligt recept från Portugal   Kommentarer
Postat av: Karl-Erik Stridh

Fler fantastiska rätter och provsmakningar hittar man på http://denbrunamaten.se/

2011-09-08 @ 08:35:33
Postat av: svensson

Det är det halvkassa fotot som stör. Annars skulle jag med glädje äta det mesta där.Dock har tillagningen tendens till krångel och överarbetning. Att göra mousse och krämer, spritsa och ha sig när dagens ideal går mot tydliga smaker och "att kunna se vad man äter". 70-talet var franskt, sedan dess har Italien och andra kulturer fått större renommé. Men det betyder inte att man kan slänga ut hela det franska köket.Det franska och det kinesiska köket är världens två mest avancerade kök. Det är de två centra kring vilka allt graviterar.

2011-09-08 @ 10:27:29
URL: http://lennart-svensson.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback