Dubbdäck på burk, va de hittar på...

Sitter du fast? tryck på den magiska knappen och voila... du sitter fortfarande fast!
 
Ett annorlunda tillbehör som var tänkt att förbättra greppet vid snö och halka var "liquid tyre chains" som fanns att få till Chevrolet Camaro 1969.  Detta bestod av en burk för varje bakhjul med ett munstycke ut i hjulhusen. Burken innehöll nåt hemligt mirakelmedel som troligen var någon glykolblandning i aerosolform.  En slags vacuumdriven spolarmotor skötte funktionen. 
 
Eller i vart fall den tilltänkta funktionen, för som jag tror de flesta redan här insett fungerade det här naturligtvis inte något vidare i realiteten.  Att detta bara sattes i totalt 188 Camaros och kanske ett femtiotal andra bilar, samt att året efter var option RPO V75 borttrollat ur tillbehörslistorna talar nog för att det inte blev någon succé.  Men tydligen hade GM stora förhoppningar på denna finess då burkar, munstycken och hållare fortfarande cirkulerar ganska flitigt på eBay och andra säljsidor.
 
den mystiska burken innehöll något som kallades "LTC400" vad det är för något mår man nog bäst av att inte veta...
 
Monteringsanvisning för RPO V75 på Chevelle 1970, fast denna har fått stämpeln "Cancelled" över sig då man slutatde med denna finnes redan före 1970 års mdoeller blev aktuella.
 

Kommentarer
Postat av: Larsson

Kanske enklare att ha med en sandsäck i bilen ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback