Nystart på nygammal bana

I Söndags hände något som inte skett på sådär trettio år, det kördes dragracing på Anderstorp!
Detta är klassisk mark,  för det var här Sveriges första dragracetävling hölls 1968, "First go"
 
 
Det mesta handlade om test & tune, inte bara för deltagarna utan även för oraganisationen runt Anderstorp, som länge velat ha till baks dragraceing till denna bana, där det en gång började.
 
Familjeduell, Ted Gustavsson körde många repor med Mustangen och pappa Lennart luftade sin Manta, en motorcykel dök upp och provade på.
 
Mikale Herwall från Göteborg kom med preppad Roadmaster,  bröcerna Lundberg stod för mesta oväsendet med sin Pro Street Firebird, och sist redo för antikrundan, Mercedes 170V i patinerat skick som tidigare visats häör vid rapport från Moholm,  nu med modern BMW V8 under huven.
 
Märkligaste ekipaget, McLaren M8F, legalt gatreggad, en enorm racerbil med över två meters bredd och stor Chevrolet V8 bak.
 
Roland Persson körde Compdragster, liksom de andra som har lite mer pulver i maskin gick det ganska slirigt på den helt opreppade banan.
 
 
Startfältet uppgick till blott 20-talet startande, trots det körde man full tävling med stegar och klasser.  Det var ju ändå ett provrace, och vi får hoppas det här kan öppna upp för fler arrangemang på denna legendarsika bana i Småland. Förutsättningarna är närmast idealiska oxch så öven läget därute på "mossen" utanför Anderstorp.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: stig mallander

Ja jag var där så.. lite smått impad när 240 fick släpp i slutet av rakan haha.... för att inte glömma audin.... å roadmastern gick bra åxå

2013-06-16 @ 16:36:52
Postat av: www.muzikantenplein.nl

Every weekend i used to pay a visit this web page, because i wish for enjoyment, since
this this website conations actually nice funny information too.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback