Bruksskick

Nyttobilar, commercials kommer in emellanåt i Sverige,  främst pickuper och en del lite annat med.
 
Chevrolet pickup 1969
 
Ford F-100 med camper, 1973
 
Något annat som är relativt populärt att ta hem, polisbilar, som denna Ford Crown Victoria från 2006, som har det mesta av utrustningen kvar. Crown Victoria var länge basbilen för polis och taxibruk, men september 2011 gick en epok i graven när denna bakhjulsdrvina rambyggda modell med V8, som den sista i sitt slag slutade tillverkas. Privatkunderna var väldigt få, de alla flesta byggdes åt just myndigheter, polisväsendet och taxi.
 
och dom hade automat med rattspak, 2006 alltså.
 
Ett annat slags nyttofordon, en "business coupe" från Buick, årsmodell 1940. Dessa var främst avsedda för handelsresande och saknade baksäte, istället hade dom ett gigantiskt bagage. business coupén byggdes på billigaste serien, Special och var med 895 dollar den absolut billigaste modellen. 12372 stycken sådana såldes 1940, och av någon anledning byggdes även 44 stycken business coupes på den dyrare Century och den kostade 1128 dollar.
 
Ofta brukar dessa modeller vara spartanska, men den här var förvånansvärt rikligt utrustad för att vara en businesss coupe. Ombonad interiör, isolering, värme, klocka och radio. Med vredet i taket vrider man antennen för bästa mottagning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback