en helg med fläng och fart (-kappbloggning: sept -06)

Dags för återbesök i Kalmar och race på Franska vägen, ett väldigt populärt och välbesökt event, så det är ändå väldigt kul att harva dom 45 milen genom smålandskogarna för detta. Vår van klarade detta denna gången utan att tappa delar eller börja koka, en bravur som nästan får tillbaks nåt uns av tilltro till Chevrolet-produkter.


Roger håller kaffet stadigt, det går många koppar til Kalmar, och middan var inställd, Strömbergshyttans värdshus som annars har en härlig sekelskiftesmiljö och läcker meny, var stängd just denna dag. Buhu...
image316   image318


Väl i Kalmar så var folk redan på plats, det här brukar samla ett par tusen åskådare varje gång det körs där, fantastiskt roligt  att vara delaktig i, då är de 45 milen dit inte så jobbiga. Våra prylar är ganska snabbt uppriggade , kablar utdragna, datorn igång, och racet igång. En kanonkväll, 78 startande ekipage, från små hysteriska Hondor till en stor Suburban som bjöd på burn-outs.  

image319 


Som vanligt, ironiskt nog står de fränaste bilarna på parkeringen... 

 image320

En oerhört trevlig kväll och tur med vädret denna gång också, Tottes brutala 142, som vistats innan kom och uppvisningsåkte också, det bär iväg nåt så in i....
Mer bilder från Kalmarkvällen finns på:
http://good-times.webshots.com/album/556332259ghAdYO
Tottes 142 och tidigare besök i Kalmar finns här :
http://svammelsurium.blogg.se/2008/january/en-tripp-genom-smaland.html


image321  image322

Så när kvällen är till ända vid 10-tiden, så skall allt plockas ner, göras upp med lokala arrangörer , sen fika och annat så är man på väg hem vid halvtolv kanske, för att vara hemma vid fyra-halvfemtiden på morgonkvisten.

För att sen...

vila ut med sovmorgon?

nej!

på söndan var det race på hemmaplan så på förmiddan var det att ruska liv i vanen och pallra ner den til Bananpiren för att rigga upp grejerna där och köra Blackrace för fullt hela söndan också.

Steffan och Pelle riggar kablage, dom känner sg inte alls stressade av alla som väntar på starten till höger , inte alls...
image324  image325

Piren bjöd på kanonväder, knappt nån blåst heller, alltså detta ligger mitt i Göta älv mynningen så allt under 15 sekundmeter därnere räknar vi som relativt vindstilla.  Ett 40-tal deltagare kikade ner och provade sina grejer.

Dagens burnisar, Emelie brukar bjuda på puiblikfriande rökare med sin Camaro, Skooterjockes lilla hembyggda Super Seven med SAAB-turbo kan också rätt bra, dessutom går den fort när röken skingrat sig, faktiskt väldigt fort.  
image327  image328

En lång, intensiv men rolig helg, mysiga hemmakvällar blir sällsynta på sommarhalvåret, men det kan man stå ut med.

Bilder från lördagen på Bananpiren finns på:
http://good-times.webshots.com/album/556946097RmYQum

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback