importblandning

Lite av vad som kommit in i landet under sensommaren.  Ford fullsize från runt mitten av sextiotalet ser vi inte så ofta, iallfall inte om man ser till vilka enorma mängder som byggdes. 31930 exemplar av nedanstående modell, Galaxie 500 cabriolet byggdes 1965, och utöver det 9849 som betecknades Galaxie 500XL. Denna fräscha Galaxie anländei augusti och rullar numera i Landvetter.Oldsmobile 58:or har vi gott om här och nu finns en till, en Ninety-Eight holiday coupe som kom in i början av september.Chrysler 300 från 1969 är en mäktig vagn, den nya C-body karossen inte bara ser stor ut, den ÄR stor, på alla håll. Den kallas även för "fuselage look" och blev den sista fullvuxna karossen från Chrysler och fick hänga med ända fram till 1978.   


En annan fullvuxen bil, Buick Electra 225 från 1968.  Buicks från senare delen av sextiotalet är inte fullt så vanliga som de lite tidigare årgångarna här, men det kanske börjar ändras på det.


Pickuper är populära objekt, charmigt patinerad Chevrolet 3100 från 1948 som anlänt.

Och ett ännu mer patinerat objekt, Ford tudor från 1940 som kommer kräva en hel del pyssel för att göra bil av igen.


Och slutligen en av de mer ovanliga bilarna som berikat vårt land det senaste, en Oldsmobile av 1942 års modell.  Kan detta vara den första Olds 42:an i Sverige?, troligen så. Inga 42:or såldes nya här, eller någon annastans utanför Nordamerika heller för den delen. Hela världen stod i brand och alla farvatten dominerades av ubåtar som sänkte allt i sin väg. I december 1941 så drabbade kriget även USA och däför blev 1942 ett mycket kort modellår, vilket skrevs mer om här:  
http://2009/march/fyrtiotvaorna.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback