Cars & Planes - Cadillac


Inför drottning Elisabeths kungliga besök i Kanada 1959 färdigställdes en speciell paradvagn av Cadillac enkom för detta, en Fleetwood 75 specialbyggdes med avtagbart glastak baktill i landaulet-stil. Skylten på taket är drottningens sigill. Planet som den fick åka i är en Fairchild C-119 Boxcar, just den typen skrevs lite om här:
carsplanes-willow-run.


I reklamen har Cadillac förekommit tillsammans med flyg, här reklambild för Cadillac Eldorado 1968.


Och Seville 1977. 


1987 och "executive fleet" från Cadillac, längst bort Fleetwood 75 som var Cadillacs egna fabriksbyggda limousine, 1987 var sista året denna modell fanns och byggdes bara i 302 exemplar. Däremellan den vanliga Fleetwood 60 Special som även den var lite längre än den vanliga sedanen. Närmast Brougham limosine som itne var en reguljär modell, men kunde beställas genom Cadillac och byggdes av utomstående firmor, som exempelvis Armbruster-Stageway. Plnaet i bakgrunden är en Cessna Citation II.


Andra special-Cadillacs, denna märkliga modell kan sägas vara seriebyggd och kallades Opera, den byggdes under ett par år på Sevillemodellen, där man kortade hjulbasen något samt flyttade hela coupén bakåt en bit... Dessa byggdes av Grandeur Motor Car i Florida, och Opera fanns att få från 1976 in en bit på andra generationens Seville som syns ovan, åtminstonde fram till 1982.  Planet ser ut att vara en LearJet 25.


Efter lång tid förknippat med Lincoln, är presidentämbetes tjänstebil återigen Cadillac. Presidentens specialbyggda bepansrade limousine får åka med jorden runt, men dock inte i Air Force One som många tror utan ofta med någon av US Air Force vanliga jätteplan av typen C-17 Globemaster. Här är 1996 års version av presidentlimon på väg ombird för ett besök i främmande land.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback