Fredag den 13:e på bilprovningen

De mycket speciella Chevroleterna som skrevs om här: ett-par-speciella-chevor. skulle nu in för sin registreringsbesiktning och bli svenska medborgare. Det blev en intressant dag för bilprovarna på Aröd då det droppade in inte mindre än tre mycket fina och ovanliga bilar i rad.


42:an klar och upplastad efter avklarad besiktning. Dock utan kotrollbesiktning då det visade sig fjäderpaketen bak var i sämsta laget. 

Så var det dags för den svarta besten, den unika Biscayne 427" bilen som är ensam i sitt slag i landet, troligtvis i hela Europa.
Besiktningsingenjören har sett en hel del roliga bilar reg-besiktigas här, denna imponerade rätt stort ändå.

 Och här rullar sveriges enda "Bisquick" ut från bromshallen, färdig och klar med svenska papper. 

För att sedan lasta på en trailer bakom den fina '42 Chevroleten för vidare avfärd norrut, dessa två bilar skall nämligen till det fina bilmuseet i Hoting http://www.ivarsbilmuseum.se/Så var det sedan dags att åka dit med nummer tre denna dag, den fina Firesweepen som beskrevs här: vintermopars. 
Ännu en bil som imponerade, denna De Soto är i mycket prydligt skick, går silkesmjukt utan något som helst gnissel och har av allt att döma den 55 år gamla originallacken i behåll. Den hade inga problem att passera både reg-besiktning och påföljande kontrollbesiktinng utan några som helst anmärkningar. 

På det hela en mycket trevlig och lyckosam fredag den 13:e på bilprovningen.

  

Kommentarer
Postat av: mullis

som alltid, intressant inslag, skulle kunna läsa sånt hela dagen

2012-01-15 @ 08:58:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback