Vinterfordar


Tuff pickup årsmodell 1935 som anlände i Januari


Och en lite äldre Ford, model A från 1931, det är inte så ofta förkrigsbilar dyker upp, men just A-fordcoupéer har det kommit in en hel del fina exemplar av under förra året. 


Ford från 1946-48 var en gång en ganska vanlig bil här också, i den första "raggarsvängen" som uppkom i slutet av femtiotalet så stod dessa högt i kurs.  Och där slutade också många av dessa sitt liv i förtid, så nu fyller man på med dom utifrån. Denna coupé är från 1947.


Mustanger kommer in i strid ström, den är en av våra vanligaste entusiastbilar och dess popularitet har varit i princip samma som när de var nya. Denna snygga blåa Mustang med vinyltak och blå inredning är av 1967 års modell.


Skicket kan variera stort, den här 65:an, eller resterna av en, ankom i februari, hopsurrad med band och ett par lastpallar för att hålla formen någorlunda... 


Ford Galaxie 500 från 1963 i prydligt skick. Över 200 000 sådana här fyrdörrars Galaxie 500 såldes och 82000 av den lite billigare varianten som bara hette Galaxie. 


Crown Victorias handlade det om sist:
kromvickar-i-kvadrat. Men här är en vanlig Fairlane Victoria från 1956. Knappt 10000 Crown Victorias såldes detta år varav bara 603 hade glastaket, medan siffran för den vanliga Victoria coupén landade på hela 177735 stycken.  


Avslutningsvis en Ford i ett skick som inte kan beskrivas som det allra bästa dras ut ur en container. 
Men det är ingen direkt vanlig modell, en 1969 års Fairlane Torino ser man inte så ofta här, och chassiplåten avslöjar att det inte är en helt vanlig Torino fastback heller. Den säger att detta är den ovanliga Torino Cobra-modellen som dessutom utrustats som ny med R-code 428"-motorn, så då är den väl värd att ta vara på för detta. 

  
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback