Trädgårdsdax

Eller inte.. tänk vilken tur man kan ha att det börjar regna när man tänker gå ut och arbeta lite i trädgården.

Fast måste nog böja mig lite och medge att det kan vara rätt roligt när man väl kommer igång. det är bara det, man skall ju komma igång också. Jag har väl i och för sig kommit rätt långt på vägen med trädgårdsarbetet, som i det här fallet handlar med om terraforming än småpåtande.

Tomten var inte underhållen på flera år innan jag tog över huset, entregången hittades av en slump och fick friläggas, efter tag fick man klart för sig vilket av riset som var vildsly och häck och kunde påbörja en etnisk rensning i rabatterna.

Nu är jag ingen sån där riktigt haj botaniker och en del buskar och annat som fallit i kategorin "ogräs" har visat sig vara allt från ölandstok, linguster, hägg, och annat trevligt grönskande. På våren är dock vissa bruna stjälkar väldigt svåra att skilja från andra bruna stjälkar. 

En jättebuske klippte jag ner, brände upp, och skulle köra upp jorden med jordfräs, dock var rötterna som att köra i en granitklump. Så jag fick ställa mig och försöka spetta och såga isär rotklumpen, vilket var fullständigt meningslöst, då det så¨småningom blommade upp en väldigt vacker Spirea ur denna klump. 

Äppelträden fick stryka på foten, lite synd då det är något visst med just äppelträd, det liksom hör till med aplar när man bor så här halvvägs på landet. .  
Men dom var för dåliga att ens börja beskära, och när ett träd tog ner sig självt så beslutade jag mig att föregripa naturen och själv såga ner de andra två. Som konsekvens av detta har beståndet med kringstrykande älgar minskat markant i trädgården .

I brist på äppelträd så visade det sig att en lönn rotat sig där nu, och ser med spänning fram på hur den kommer ta sig, tyvärr verkar rådjur tycka att lönn smakar mums, men den har dock överlevt att vara buffé förvånasvärt bra, den lever och jag hoppas att den hinner växa sig förbi den där halvmetern som rådjuren brukar decimera stackarn till.. 

Kommentarer
Postat av: Christopher

Herregud, det låter som du har varit och demolerat halva edens lustgård. Fast dui kanske ändå ska asfaltera rubbet så du får plats med fler bilar :)

Postat av: Mårten

mitt ultimata trädgårdstips till alla andra, asfaltera skiten och måla det grönt :)

2006-04-19 @ 23:09:44
URL: http://svammelsurium.blogg.se
Postat av: Robban

Ett annat hett trädgårdstips är att anlägga en leråker och köra med ett jordbruksverktyg som en Husaberg 510T eller möjligen en Yamaha TT600. Skulle grannarna klaga på oljud, så gå upp tidigt och 'arbeta' med trädgården varje söndagsmorgon under några veckor tills de slutar, eller polisen kommer och ber dig sluta. :))

2006-04-20 @ 10:31:55
URL: http://punkmummel.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback