dags för måndagsfika igen

ett av de mer konsekventa vårtecknen här omkring är fikakvällarna för oss bil å hojfolk, premiär idag på Nääs fabriker utanför Lerum, och förvånansvärt bra uppslutning. Normalt brukar premiären för året vara rätt gles, då det verkar som om folk inte vågar komma, mest för att dom andra kanske inte kommer... 

             nääs

Blev ju riktigt trevligt, halvdystert väder, med en liten regnskur, mer "vår" kan det inte vara....

De flesta fordonen känner man igen, men det kommer alltid lite roliga nytillskott, Packarden i mitten på bilden är en ständigt återkommade vagn, i år har den dock fått lite ny färg på sig. Till vänster en mattsvart elak liten De Tomaso Pantera jag inte sett förut. till höger en liten intressant Sunbeam Tiger. Tiger var en Alpine som kom att utrustas med V8 maskin från Ford Mustang, som skohornades ner i Alpinekarossen, som är obetydligt större än ett ordinärt badkar. 

Chrysler 300L från 1965 och en väldigt ovanlig Mustang cabriolet från 1971, med 351 Ram Air motor, svensksåld dessutom.
image1135 image1136

 Och ett snyggt par i '59 Cadillacs.

Nääs Fabriker är ett rätt speciellt ställe, dom har lyckats bevara och restaurera det gamla industriområdet vid sjön som en gång var ett stort spinneri och textilmanufaktur. En del hus har tyvärr sköävlats bort, men själva kärnan är bevarad, och även de stora järnkulvertarna som ledde vatten ner från kvarnen i Tollered till områdets ångmaskiner och turbiner står kvar. För den som vill se mer om det så hyr filmen "Tuppen" med Magnus Härenstam i huvudrollen som är inspelad just här! 

Kommentarer
Postat av: Robban

Mmmm...en De Tomaso, antagligen den enda italienska sportbil som en vanlig dödlig kommer att ha råd med...man skulle möjligen kunna få tag på en Ferrari 308 för en rimlig peng också. Även om jag är barnsligt förtjust i udda italienska bilar. Iso Griffo och jag skulle kunna dräggla loss som en fontän.

Postat av: Christopher

Jag var ju med för några år sen och det var ju rätt nice även om jag är helt bortkommen när det gäller bilar. Det är väl ett vårtecken om inte annat. Tack för senast!

2006-05-03 @ 00:18:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback