En rörig måndag på Nääs (-kappbloggning: juni-07)

efter en regntung måndag klarnade det upp någorlunda för att det skulle kännas trevligt med en sväng till vårat Nääs. Rörigt värre då det pågår febril byggaktivitet på stället. Vårt normala tillhåll nere vid sjön var puts väck så allting var upprivet och belamrat med missprydande containrar. Men på nåt sätt lyckades alla tränga ihop sig så gott det gick på resterande ytor.

Gapa stort. Ford Torino GT cab från 1971 parkerad framför min och Mats Mopar-bilar. Denna Torino är utrustad med den stora 428" Super Cobra jet motorn. Jag har kört den bilen och det är ett as!
Och en Edsel, den nedtonade 59:an var inte fullt så spektakulär som föregående år, men det hjälpte inte, köparna inte bara svek Edseln, dom skydde den som pesten...
image828 image829

En nätt Thunderbird från 1957 letar efter en plats att kunna parkera, inte lätt denna dag.
image830

Bland bilar, stenrösen och byggbröte en liten Ope... näe, vänta nu, Det är det inte utan en Vauxhall Cavalier. Dessa såldes av någon anledning parallelt med Opel-modellerna här fram till början av 80-talet. Dock med siffrorna 20:1 till Oplarnas fördel. Ovanligt att se en sån här Vauxhall och i väldigt prydligt skick dessutom.
image831

Men absolut ovanligast, Dodge Custom Royal Texan från 1958. 1956-58 fanns denna specialmodell enbarf avsedd för Texas, hade tvåtonslack med färgmatchad inredning, i övrigt inga skillnader på Texan och reguljära Custom Royal modellerna. Frånsett små "Texan"-emblem i form av delstaten ifråga.
image832

Alla sorter samlas på Nääs, riktigt fräsch Hot rod Ford 33:a rullar in och ingen bilträff är komplett utan de obligatoriska MGB roadsters.
image833 image834

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback