Onsdagspremiär på Maritiman (-kappbloggning: juni-07)

Mitten av juni och nu är det premiär återigen för våra träffar vid Operahuset och Göteborgs maritima center. Och för en gångs skull regnade det inte heller, inte särsklit mycket iallfall...
 
Maritima centret är en trevlig miljö också för dessa aktiviteter, en flytande museumflotta som innehåller en rad unika flytetyg, sägs vara världes största i sitt slag. Men på onsdagar står hjulförsedda fordon i centrum på Maritiman.

Folkbilar från femtiotalets Europa, Volvo Amazon och Opel Olympia, och folkbilar från det amerikanska femtiotalet Ford galaxie från 1959 och en Edsel i samma färgteckning från 1958.
image847 image848
image849 image850
En grann Opel Kapitän framför fartygen och en väldigt gul Citroen Dyane, blandingen är stor dessa onsdagar. Dessvärre halvljummen uppslutning på grund av det allt annat än stabila vädret.

En bil värd att skriva lite extra om från denna onsdag, Sunbeam Tiger, en genuin muskelbil från England. Sunbeams Tiger är egentligen en Sunbeam Alpine som normalt kom med en 1,5 liters fyra på 80 hästar, vilket var en rätt bra effekt i en såpass liten nätt bil. Men 1964 kontaktade men Carroll Shelby i USA för att ta fram en prototyp med betydligt mer kräm i, med Fords 260" motor från den nya Mustangen. Och man lät det inte bara stanna vid det, man satte den i produktion också. 1964 till 1967 byggdes det runt 7000 Tigers med Mustangmotorn på 4,3 liter och 165 hästar.
image851 image852

Kommentarer
Postat av: Ms Chevelle

Trevligt med träffar med gamla godingar! Vädret är ju alltid nyckfullt, det vet vi då det inte går att köra när det regnar, midsommarhelgen i Orsa brukar hänga löst, men turen har vart med oss och det blivit av att köra mellan regnskurarna.

Postat av: Mårten

Säve 2007, som jag kommer skriva om, stornm och iskallt slagregn. vi har på sex år knappt haft nåt blött på Säve, nu fick vi igen för alla åren...

2008-04-16 @ 20:29:18
URL: http://svammelsurium.blogg.se/
Postat av: Ms Chevelle

Som resten av landet fick hela förra sommaren :(

2008-04-16 @ 21:34:47
URL: http://blogg.passagen.se/mschevelle

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback