Cadillac som kombi?

En gång i tiden när Cadillac fortfarande byggde Cadillacs, så var det en självklarhet att man inte erbjöd simpla kombibilar. Eller?

Jo, det gick faktiskt att få sin Cadillac som wagon, om man frågade snällt och betalade bra. 

1941 års Cadillac series 61 byggd av Coachcraft ltd i Hollywood.


För kunder som prompt ville ha en Cadillac wagon så ordnade man det genom Hess&Eisenhardt som vanligtvis byggde ambulanser och begravningsbilar. Men även ett par serier normala stationsvagnar med som denna 1955 års Cadillac Viewmaster, sådär nåt dussin per år sattes ihop på begäran.


Och en Cadillac Viewmaster från 1956.


Så fanns det även en Broadmoor Skyview wagon, dessa Cadillac specialbeställdes av Broadmoor hotel i Colorado. Här en Skyview från 1955 med glasrutor i taket som alla Broaddmoors fick. Dessa byggdes av Superior.


1959 års Broadmoor Skywiev, det där hotellet var tydligen goda Cadillac-kunder. Också Superior-byggd.
 

Cadillac wagon från 1960, från HEss&Eisenhardt, fem stycken uppges ha gjorts.


Den här vet man nästan ingenting om men det är 59:ans front och ruta, men bakre delen av karosen ser ut som en av de otroligt sällsynta, som i blott 99 byggda Eldorado Broughams från detta år.Wagon 1965, från Hess&Eisenhardt.


Under 70-talet byggdes en del stationsvagnar på Fleetwood-bas av Traditional Coach Works i Kalifornien, dessa hette Fleetwood Castilian, här en från 1971 med bakdel från de ordinarie full-size vagnarnas från GM detta år.


Stationsvagn baserad på Eldorado-coupén 1974. okänd kreatör men säkerligen inget på order genom GM.


Cadillac Fleetwood Castilian 1976, med bakdel från Eldorado, ungefär 10 stycken byggda.Ett märkligt reklamblad från 1965 Cadillac wagon de ville, och av texten att döma så byggdes alltså dessa på beställning gneom Edward A Cantor, i GM:s egna fabrik i Linden, New Jersey. Prislappen är rätt häftig med äver 15000 dolar är nästan tre gånger mer än en vanlig aCadillac De Ville!


Kommentarer
Postat av: Larsson

Konstigt vad hårfin skillnaden mellan snyggt och vulgärt är ibland...

Postat av: Jokern/ Woodridge

Den gröna -55:an var ju bara såååå läcker!!!

2009-04-23 @ 20:50:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback