En fullspäckad helg del ett

Det händer mycket nu, så mycket att jag halkat efter en vecka här, men här kommer förra helgens övningar som börjar på Viared och flygdagarna där.

Borås flygklubb bjöd på en imponerande samling maskiner, Biltemas P-51 Mustang spänner musklerna för publiken. Musklerna består av en 27 liters Packard Merlin V12 motor på styvt 1500 hästkrafter 


    
Chipmunkgänget bekymrar sig över något, men inget som var allvarligare än att Kalle-Urban kunde lyfta en stund senare. Spitfiren SE-BIR på plats och flyg bejublad uppvisning, tanken var att båda Biltemas Spitfires skulle vara på plats redan på lördan men vädret satte stop för det. Istället dök den upp på söndan och det kunde genomföras något unikt, roteflygning med två Spitfires i svenskt luftrum.

En annan sak som inte flugit i svensk luftrum på många år, Consolidated PBY Catalina kom från England med piloten Chris Noon. Detta är en stor pippi som ser klumpig ut på marken vid start, men Chris gjorde några fina långsamma överflygningar som torde ge termen luftvärdighet en ny innebörd.
   
   
en av flera Tiger Moth på plats lyfter. Det demonstrerades matbombning med en MFI. SÅ här fick man ut mat till de nödställda i Biafra under kriget där under ledning av Gustav von Rosen, och just detta plan var faktiskt med i den kampanjen under slutet av sextiotalet. Sen bröts det för en överflygning av J29 Tunnan. Mer från SAAB på plats, Saab performance team visade upp sina konster på banan.

Vädret tilltog dock med regn mot slutet av dagen, i detta regn avslutades lördan med en hisnande uppvisning i den högre skolan aerobatik, Jurgis Kayris trotsade vädret och tyngdlagarna med sin Sukhoi Su-26.
Kommentarer
Postat av: F

Fina bilder - Catalinan är så lovely :)

MFI-15 flög mat i Etiopien, MFI-9B flög med raketer i Biafra. På din bild: MFI-15 :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback