Rekordkväll på Gräfsnäs

En av de bästa veckoträffarna hålls bara ett par torsdagar per år i den vackra Gräfsnäs slottspark. Grinadrna öppnar itne förrän sex, men långt innan dess ringlar köerna långa.

A-Fordsbesättning plus tax vänat tålmodigt, detta var en av flera A-Fordar som dök upp denna torsdag, Triumph TR6 i allén på vägen dit. Ovanlig Buick Le Sabre från 1961 väntar i ledet och så gör även en topless Padda, som dock inte vara äkta vara, dvs inte Chapron-byggd.
    
   
Blandningen är som vanligt stor, Anders från Sollebrunn med en av sina fina Toyota Crown rullar in, en Crown coupe från 1970, följt av en fin Chevrolet 57:a, något nyare men lika fin är Peters majestätiska Chrysler New Yorker coupé från 1968. Amerikanska småcabbar är inte vanliga, denna röda pärla är en Buick Special från 1963.


Och hundar, veckoträffar brukar innebära en stor dos hundliv. En collie som verkar gilla att få åka nedcabbat i Buicken med husse.


Från hemtrakten, Pip och Kari med med några svansar i koppel


Lite speciella trettiotalare, sveries enda  Opel Admiral tourer som är från 1939, och det är väldigt sällan man ser en Volvo från den här tiden, en PV654 från 1933. Bara 361 sådana byggdes. Nästa vagn är en Whippet från 1929, detta var ett av flera lågprismärken många lanserade vid den här tiden, Whippet presenterades av Willyws-Overland. Plymouth var likaså lågprismärket från Chrysler lanserat 1928, detta är en model PA från 1931, och jag vet åtminstonde en bloggläsare som lär reagera på reg-numret.  
   
    
Lite nyare vagnar, fin BMW 3,0 coupé tillhör mina favoriter, detta exemplar en sen vagn från 1975, en anna sotrfavorit hos mig är fetkatten Jaguar 420G , den här från 1967. Nästa sportbil är inte en MG, utan en Madison, MG  TD replika på VW-chassi med motorn bak. Små européer trängs under trädet, ovanlig syn idag, en Fiat 127 som inte rostat bort, denna från 1974.

Totalt räknade alingsås motorveteraner in 178 bilar, men tror bestämt en hel del smet in efteråt, så uppemot 200 bilar kom denna fantastiska torsdagkväll på Gräfsnäs, nästa gång blir 20:e augusti för sista gången för i år.

Resten av kvällens bilder finns på :
http://www.facebook.com/album.php?aid=5762&id=1781746353&l=c9ca2f426d


Kommentarer
Postat av: Peter Larsson

Är jag ute och cyklar, eller var Fiat 127 från 70-talet väldigt vanliga ute på våra vägar i början av 80-talet?!Fina fotografier!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback