Rydal revisited

Det blev en liten torsdagstur till Rydal igen som ju är ett trevligt ställe lite i utkanten av min aktionsradie för en vardagskväll. 
Roddar på Rydal, T-23 och T-27 eller "bucket-T" som dessa baljor vagt baserade på Ford model T brukar kallas. Ford 1936 coupe i riktigt fin finish rullar också in. Ludwigssons är väl förknippade med denna gråa '32 rod som även kör låga nior på strippen, men vad gör man när familjen växer, skaffar familjebil?  
   

Näe, vi bygger en rod till och sätter barnstolar i bägge!


mer i Rydal på temat R, denna RPB var en oväntad syn. Ett stycke svensk sportvagnshistoria som är tämlig okänd för de allra flesta idag men RPB i Burträsk byggde ett par hundra bilar både kompletta och i byggsats i slutet av sextiotalet. Bottenplattan är Volkswagen motorerna togs både från VW och Porsche. Idag räknar man att 22 stycken har överlevt, en handfull av dessa är i trafik och just denna har stått undangömd på en loge i nästan 40 år innann den kom ut dagsljuset igen. RPB stod för "Racing Plast Burträsk"


mer sportigt, vacker Austin Helaey från 1959 dök upp med.


Och en tidig Volvo PV444 från 1953


Äldst vid Rydal denna torsdag, en fin Chevrolet National från 1928 


Näst äldst, Fin Ford från 1937 och fler fina Fordar på plats var bland annat denna superfina Mustang 2+2 fastback. Ford Fairlane Victoria 1956 och Fairlane 500 Skyliner årgång 1957.
   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback