Byskeplattan

 
Någon som sett en Byskeplatta?  Ett smart system med vattenburen golvvärme i bilen för eftermontering.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har aldrig hört talas denna "pryl" förut. Det var nog en verklig lyx grej när den lanserades.

Kommer ihåg att "farsan" berättde om en kall nyårsafton när han var ung.
Dom skulle åka in till stan och försöka komma in på någon retaurang hade dom tänkt. Jag kommer inte ihåg vad det var för bil dom hade heller, men det måste varit en -30 talare, eller kanske en tidig -40 talare, vad jag kommer ihåg att han berättade, så hade den ingen coupe värmare original.
Dom hade, om jag minns rätt, tagit ett hål i torpedväggen, och dragit ett rör fram mot kylare, för att få in lite värme i bilen. Röret fanns bara draget till förar platsen, och det var en super kall natt, och han berättade att dom fick turas om att köra, för att ev. få lite värme. Dom hade rätt lånt att köra också, var nog en 7 - 8 mil in till stan, på småvägarna som fanns då, så det måste tagit en bra stund. Om dom det var värt mödan? Näää......dom kom inte in på någon restaurang. :-)

Så denna ide' med golv värmare, var nog inte alls dum på den tiden.

2014-02-16 @ 20:20:49
Postat av: csepelle

Hej!
Jo,den här var inte ovanlig i taxibilar, som jag minns i Luleå m o på 40-och 50-tal. Men en nackdel var att värme och blöta fötter inte var särskilt bra för bottenplåtarna - det rostade bra!
Första kommentarens värmelösning var också vanlig men det blev ett jäkla passande av kylartempe-raturen för att få värme-termostaten måste öppna helt!

2014-02-16 @ 21:29:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback