Hästbazarens Studebaker

En rad Studebakers på lite exotiskt ställe, nämligen i Shanghai 1923. Dessutom har dom fått egna karosser av firman med det lite underliga namnet Shanghai Horse Bazaar company. Som namnet antyder så hade huvudverksamheten varit hästar och hästvagnar, och firman hade etablerats redan 1851. I början på 1920-talet kom man även att sälja bilar. Coy Goodrich från Studebaker kom att  driva Shanhai Horse Bazaar vid den här perioden och Studebakerbilar kom att stå för en inte helt obetydlig del av det tidiga kineiska bilbeståndet. 1922 registrerades 7481 motorfordon i Kina, och drygt tio procent av dessa var Studebakers, från Shanghai horse bazaar.  Bilarna ovan var av modellen Light Six och har försetts med egna karosser från horse bazaar. Sex stycken av dessa roadsters, och minst en coupé skall ha gjorts. Coupén finns bevarad idag och har en mycket elegant hardtop konfiuguration.
 
Karossen är gjord i aluminium och har fällbara B-stoplar för att ge den smäckra hardtopcoupén. Mycket avancerat när man betänker att detta är skapat i en verkstad med stampat jordgolv och utan eletricitet... 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jokern / Woodridge

Roadstern var ju riktigt snygg. Phaetoen som är på ut ur verkstaden ser också fin ut, trots att man inte riktigt ser hur grillen ser ut.

2015-01-26 @ 19:27:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback