I mellanmjölkens land

Sverige är fantastiskt på många sätt, och i en hel del fall lika fantastiskt dumt. Eller om det är en mental defekt spm återfinns bara hos oss som en natinell särart.

Jag menar gnället. Svenskar har en förmåga att aldrig vara nöjda, och det är här mellanmjölken kommer in.  När det fanns att välja på standardmjölk och lättmjölk var iftast tongången "näe, vanligt mjölk är för fet" och lättmjölken "näääe, den  för blaskig" Mejerierna blidkar sina stackars kunder och Ta-daa! lanserar mellanmjölken för att tillmötesgå sina kunder.   Som ganska omgående konstaterar "åh, en sorts mjölk TILL? vad ska det vara bra för?" 

Vi har en litn krog härute, som de senaste åren varit en hel del turer om med täta ägarbyten, och då är ju varje ny ägare tvugnga attt söka utskänkningstillstånd, som kan dröja på sig, vilkt innebär att det är torrlagt i väntan på länstyrelsens papper. Ja, om man inte gör som en fd ägare,  som löste det med  at sälja smuggleöl ute i köket...

Och då heter det att "näe, va kasst dom har ingen öl" Och när rättighterna kommer, och hyllorna fylls på, så klagas et på "Aah, men dom har ju ingen sprit ju!" 

Oxch när väl tillståndet för starksprit kommer så är det garanterat fel på nåt annat. I nulägt har dom runt 20-talet sorters flasköl och välja på, allt från tjekiska finare lager tll de ordinarie Norrlands.  Men vad man får höra vid bardisken är: -" Ääh va kasst, dom har ju ingen stor stark ju!"

Å vädret, det är ständigt en källa till diskussion, det finns nog inga andra som talar väder så mycket som vi, å andra sidan är ju vädret i vår klimatzon, en anings omväxlande, det kan vara värmerekord med 30+ i april och jag har skottat snö på midsommar. Och oavsett vad så är det alltid nåt fel påvädret. Folk biter ihop och talar hela vintern om hur mycket man längar till sommar och sol, och när det väl kommer, ja då är det för varmt. Och en svalkande bris i sommarvärmen bemöts oftast med  -"fan va det skall blåsa då"

När man får höra sånt här, mer eller mindre hela tiden, ja då fårstär man ännu mindre av vad dessa så kallade "fosterlandsälskare" hävdar i sina propagandaorgan  hur jävla bäst i världen vi är , bara för att vi är svenskar. Jag gnäller alltså är jag svensk.... 


Kommentarer
Postat av: Christopher

Det var en bra text men den var för lång, inte lagom som vi svenskar vill ha :)

Postat av: Mårten

Ja, varför vara nöjd i onödan :-P

2006-04-11 @ 17:31:29
URL: http://svammelsurium.blogg.se
Postat av: Uffe

Tänkte på din beskrivning av bykrogen, den stämmer mycket bra med den jag känner bäst till. Fast där klagade folk på "fyllona" när gästerna sedan drack upp de sent om sider tillåtna dryckerna.

2006-04-13 @ 17:11:12
URL: http://ufan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback