Dubbelrace Gbg/Borås (-kappbloggning: aug-07)

Racedags på Piren i Göteborg, och återigen så visar det sig att Borås kör på samma datum som oss, dock med start något efter då vi avslutat på hemmaplan.  Så det belv ännu en hektiskt söndag.

Lite burnout show med Stefans Ascona, alltid populärt, Chrilles BMW representerade dieselmaffian denna dag med lite halvdålig uppslutning, blåsigt, men regnet höll sig med nöd och näppe borta.
image1148 image1149
image1150 image1151
Toyota Supra, och Emelies svarta camaro som ofta bjuder på härligt med rök, och den går fortare för varje gång med.

Jockes Sevenbygge ville inte vara med hela dagen, annars ett av de snabbare ekipagen, och störst på piren, Cadillac Fleetwood Brougham, tja varför inte..
image1152 image1153

När allt var hopplockat och städat så drog jag raskt upp til Borås för att kika till begivenheterna på Viared och vädret hade lättart upp så det blev en solig kväll med en del trevligt folk och bilar.


Alltid trevligt med burnouter, BMW 520 av lite äldre årgång. Til höger knatar Westberg undan med ett tappat avgasrör, lite svinn får man räkna med... Och även osannorlikhetskalkyler. En bil som kör iväg, och precis innan mål släpper avgasröret för att  studsa lite olyckligt och precis träffa en fotocell som är 2x10 centimeter, vad är oddsen?
image1154 image1155
image1156 image1157
Kvällens snababste på viared, gul Nova körde på runt 8,3 medans den vita BMW 2800:an som vi sett göra bra ifrån sig inan på Vårgårda låg strax efter på runt 8,6. 

Bilen med störst potential dock var denna 164: a ett riktigt snyggt bygge som jag vet kan köra riktigt fort, över 600 hästar ur en gammal B30 är imponerande och även snyggt utfört. 
Ett par repor med gasavslag gav inga vidare tider, men så hände det som inte får hända, full gas och vådligt kast får bilen helt utom kontroll att volta ut i skogen efter banslutet!
Föraren klev ur oskadd, bilen var riktigt byggd och alla säkerhetsdetaljer med bur, stol, fästen funkade som det skulle. Sånt här är alltid otäckt att se, men dock väldigt sällsynt. Vi har från start till denna dag detta hände i augusti 2007 kört inte mindre än 143 Blackrace i landet, och detta är andra avåkningen som skett på alla race, och den enda någon rullat en bil, så statistiken är lyckosam iallafall.
image1158 image1159

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback