En container med hårdvaluta (-kappbloggning: maj-07)

En nyfiken sväng förbi Nordtrafik nere på ringön och konstaterade att läget var hektiskt, det stod mycket bilar som lossats och nu skulle hämtas upp för vidare befodran runt om i landet.

Inte bara amerikanskt hittar hit från Amerika, av någon anledning har nån importeat en SAAB till Sverige från pennsylvania, dessa Sonetter gick mestadels på export som nya, man vek däreot årsmodellerna 1972 och 1974 för vår egna marknad. Även en fin jaguar Etype med New York-skyltarna kvar stod nyanländ nere på nordtrafik.
image769 image770

Ford Galaxies av 1964 års modell är populära, denna var dock något utöver det vanliga, en ovanlig 2-dörrars sedan istället för det flottare hardtop-utförandet, byggd som en replika av de fantastiska Thunderbolt-Fordarna som var rena racerbilar. Korrekta attribut med glasfiberhuv, plastdetlajer, aluminium-kofångare och den brutala 427SOHC-motorn som dessa racervagnar kunde beställas med från fabrik.
image771

Förmannen Micke log slugt och sa åt mig att "Du, ta du och öppna den där containern därborta, så ska du få se på nåt."
Jag brukar inte häpna över så mycket numera, men det här fick mig ur fattningen en liten aning iallafall, och räkneverket började snurra i huvudet när jag konstaterade vad det handlade om. Överst i lådan en gul Dodge Challenger R/T med 426" Hemi, innanför den gömde sig en Chevrolet Camaro Z/28 från 1967, den första serien och den sällsyntaste av Z/28-modellen, bara runt 600 byggda. vidare stod där en COPO-byggd Chevelle '69:a i SS utförande med 427" motor. Räkneverket stannade och kom fram till att det var rätt många miljoner som trängdes i containern. Alla bilar i superskick, inget knussel, köpta rakt av på ett bräde och skeppade hit, oj...
image772

Kommentarer
Postat av: Farbror Sid

Man blir hänförd av alla bilar som skeppas in till Sverige... fantastiskt! Men många frågor... vem, varför, i dagens samhälle med all "kris" runt om oss... när kör man dessa underbara bilar... vad kostar det. Är det bara samlare och konässörer som ställer dem i ett garage och sitter och tittar på dem... man ser sällan dem ute på stan en fredagkväll... utom då på en "meet" någonstans.

Postat av: Mårten

Jga undrar ibland också vart alla dom där tar vägen egentligen...

2008-04-12 @ 16:25:43
URL: http://svammelsurium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback