En nästan inte alls regnig kväll på Vårgårda (-kappbloggning: juli-07)

Racekväll på det anrika Vårgårdafältet och jag styrde dit med vanen med grejorna och hoppades på att det skulle sluta regna, och i höjd med alingsås gjorde det faktiskt det.

Först på fältet och väldigt utom tävlan, Curts Dodge från 1929!

image895

Den här Dodgen är ytterligare ett av de där kronvraken, bilarna som ställdes in på logar och i uthus vid krigsutbrottet 1939 för att glömmas bort, det finns fortfarande sådana att hämta ännu!

Vädret höll i sig denna kväll och närmare 40 bilar kom till fältet för att köra Blackrace, ett hyggligt antal och regnet uteblev denna gången för ovanlighetens skull. Blandat på startfältet var det också, stort som smått, Styrbjörns Chevroelt Caprice herrgårdsvagn har lurat många, försedd med Olds 455" bigblock, lustgas och barnstol (!) så är det otroligt att se jätteskeppet röra på sig nåt otroligt fort. Även en liten Lancia Delta, dessa ser man sällan på våra breddgrader så Lancias inte sålts här på 25 år, men en del privatimport letar sig hit ibland.

image896 image897


Ett match-race med Mopars, Peter Lundgrens Plymouth Duster mot en Plymouth GTX.
image898


Vissa bilar är mer hårdrock än andra...
image899


Och en trevlig bild när en sommarkväll är som bäst. Peters Duster är en väldigt fint justerad bil som går på bra jämna tider, det krävs i och för sig en fint justerad förare till det också. En väldigt lyckad budge-racer helt enkelt.
image900

Kommentarer
Postat av: Ms Chevelle

Gillar dodgen! *ler*

Måste vara jätte kul med så många blackrace! Det händer verkligen något hela tiden. Tyvärr är det inget för vår bil, men för sambons dotter kanske i framtiden.

Postat av: svensson

Gillar bildtexten "vissa bilar är mer hårdrock än andra"...

Din blogg ersätter för mig läsandet av Classic Motor, Bilsport etc... Svammelsurium är minsann inte svammel!

2008-04-22 @ 08:44:05
URL: http://lennart-svensson.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback