En solig vårdag på Nordtrafik (-kappbloggning: april-07)

det är svårt att hålla sig ifrån att kika förbi på Nordtrafiks kontor i Göteborg, det väller in en oändlig ström importbilar till Sverige och nya objekt lossas och skeppas ut varjedag nere vid Ringön.

Denna soliga vårdag stod det både pärlor och vrak, som just släppts ut ur containrarna och skulle skingras till sina nya ägare runtom i Sverige.

Fords lilla Falcon är inte ofta man ser i importsvängen men denna charmiga och ovanliga Sprint convertible från 1964 hittade hit i April 2006. Sprint var ett sportutförande av falcon som innebar separata stolar och V8,  ej att förväxla med Pontiacs Sprint-package.  Nästan lika fin var Galaxie cabben också från 1964, full-size Fordar från den här tiden har börjat komma in i stora antal nu.
image600 image601

Ibland undrar man hur risig en bil kan bli och nere på Nordtrafik får man ibland svaret på det. Men någon entusiast har vetat hur otroligt sällsynt denna bil egentligen är, annars skulle man inte bemödat sig med att skeppa hem vraket.
Det är en Rambler Rebel SST cabbe, bara 823 sådana byggdes, och detta är troligtvis den enda som finns här. AMC har alltid varit lite styvmoderligt behandlad bland entusiaster och importörer, dags för en ändrin gpå det.

image602


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback