dagens julhälsning, från den svenske kocken


Kommentarer
Postat av: F

En stilla undran - finns orginalet till svenske kocken/mupparna på youtube? Det var ju en svensk kille som fick spunk i direktsändning på något amerikanskt morgonsoffaprogram på 70-talet o övergick till att snacka en nervös svenska ("oj, du har bara 120 miljoner som kollar på dig").



Keep the good work up, Mårten! Skål!

Postat av: Mårten

det här är originalet, detta är från Sesame Street nånstans före muppet show. Jim Henson gjorde själv röst och huvet på swedish chef. huudi huudi,när jag skall förklara skandinaviska språk utomlands så får jag förklara att så pratar vi inte i Sverige, utan dens svenske kocken måste egentligen komma rfån Danmark

2008-12-25 @ 00:22:20
URL: http://svammelsurium.blogg.se/
Postat av: F

He he .... men Henson hittade "måhända" inspiration (det finns en del tveksamheter kring detta) av något som hade varit "verklig-TV". Wiki'n:



"Det påstås ibland att förebilden till dockan var den verklige svenske kocken Lars "Kuprik" Bäckman, som påstår att han, när han arbetade i USA, vid ett kort inslag i ett morgonprogram i amerikansk TV 1968 drabbades av scenskräck och inte fick ur sig annat än obegripliga ljud."



En länk till -



http://sydsvenskan.se/dygnetrunt/dygnetruntrightcol1sec/article173503.ece



2008-12-25 @ 09:37:20
URL: http://lae.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback