Stars & Cars - De Soto

Nu är ju egentligen det här farbror-sids/ ämne men jag kan inte undanhålla er dom här guldkornen från det glamorösa 30-talet.
Stjärnorna använde gärna De Soto, eller De Soto använde stjärnor för att framhäva sina bilar, nåväl hur det än är med den saken så först ut, året är 1934 och här poserar Ann_Southern med den nya De Soto series SE sedan..Ann Southern var en het stjärna i den nya eran i ljudfilmens barndom, men har i efterhand kommit i skugga av de stora ikonerna bland vamper, Garbo, West och de andra. De Sotos 1934 års bilar såg lite egendomliga ut, dessa kallades "Airflow" och var de allra första som utiliserade strömlinjeform , och tillika en avancerad självbärande kaross. Detta föll dock inte kunderna i smaken och efter bara ett par år så gick man tillbaka till konventionell design på separat ramverk.

Vilket syns här år 1936 med en ovanlig (som i blott 350 byggda) Airstream Custom convertible vid vilken den charmiga Jimmy Stewart poserar.


Så går vi vidare till 1938, här syns Eddie Cantor en egensinnig imitation av huvkråkan på sin De Soto S-5 coupe, till höger har vi ingen mindre  än Bing_Crosby

 

År 1939 med nya modeller och nya stjärnor, vid var sin S-6 Custom sedan hittar vi två av tidernas största legender från the Silver Screen, Spencer Tracy och Tyrone Power

Mannen som låter sig passas upp vid sidan av sin De Soto detta år 1939 är ingen mindre än Walt Disney.


 


Och under åren efter kriget så hyrde man in denna figur för att göra reklam för De Soto, varsågoda, Groucho Marx!        


Kommentarer
Postat av: Farbror Sid

Välkommen tillbaka! eftersom du visade 30-40-tals bilder, så kan jag ha överseende med att du naggade på mitt Stars & Cars område... ;-)

Postat av: grandprix63

De Soto är ett av de coolaste namnen som har funnits på en bil, uppkallad efter nån spansk upptäckare och conquistador (va nu det kan vara?)Som du säkert vet, året efter, 1935, kom Volvo med sin PV 36, eller Carioca som den kallades. Den var påtagligt lik Chrysler och De Soto Airflow men hade separat ram i stället för självbärande kaross som i Chryslers fall.

Det är inte bara idag man kopierar utseendet på bilarna. Industrispionaget måste ha varit omfattande på den tiden också.

2008-11-13 @ 20:00:19
URL: http://grandprix63.blogspot.com/
Postat av: Mårten

Hernan De Soto var conquistador = erövrare, och det var inget yrke för mesar, Hernan torde väl gått till historien som uppfinnare av folkmordet och flera andra otrevligheter, så lite skumt är det att man valde hans namn att pryda bilarna...2008-11-14 @ 13:25:54
Postat av: grandprix63

Ajdå, inte lika coolt kanske, så här med historien bakom. Ungefär som att Volkswagen skulle döpa en bilmodell till Adolf eller så...

2008-11-14 @ 19:52:40
URL: http://grandprix63.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback