Fullmatat på importenEn Cadillac som beställts ny med i princip extra allt 1958. Nypriset för en Sedan de Ville låg på $5497, den här svarta sedanen har dessutom Air condition ($474) stereoljud med extra högtalare bak, och den dyraste AM/FM radion med självsökning, ljudbalansering med mera ($218+ $164) sexvägs elsäte med "extra posture adjuster" ($103+$81) elhissar ($108) elstyrda ventilationsrutor ($73) fjärrstyrd bagagelucka ($43) centrallås ($57) automatisk avbländning ($48)  tonade glas ($46) är en del av tillbehören. Grädden på dett är luftfjädringen, air-ride som avr sällsynt tillval och på denna fungerar det dessutom idag, 214 dollar fick man betala 1958 för detta. Totalt har den här bilen options för nästan 2000 dollar

Mid-size bilar från senare sjuttiotalet har inte vart så värst poplära, speciallt inte Mopars. Men denna fina Dodge Monaco från 1978 har just anlänt. Det är en fd polisbil, som fortfarande har kvar söklyktor, ljus och radio. Välhållen och fin kan man misstänka att den gått som sheriffbil i någon del i landet där det inte händer särsklit mycket. Noterade dom hålade "dogdish"-navkapslarna dessa skulle ge extra ventialtion till bromsarna, fanns enbart att få speciallt til taxi och polisbilar.

Kommentarer
Postat av: Peter Larsson

I bland kanske jag inte är så nogräknad, men jag gillar jänkarna från 70-talet. Har väl knarkat på tok för mycket amerikansk film från den tidsperioden... ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback