Ge ett bragdguld till Mats!

Svenska dagbladets årliga bragdguld gick häromdan till skidskytten Helena Jonsson som väl förtjänar det, men återigen så står en av sveriges största idrotter utanför detta, motorsporten. En del ser oss inte som sport eller idrott, men genom SBF är vi också en del av Riksidrottförbundet och förtjänar nog minst lika mycket uppmärksamhet som andra och bra mycket mindre etablerade organisationers sportutövning. Motorsport i Sverige är STORT! Här skördas fler framgångar på internationellt plan än i de flesta andra idrottsgrenar sammanlagt.

I Dragracing i synnerhet har antalet utövare vuxit kraftigt de senare åren och mest framgångar och rekortd syns i klassen Pro Modified, där det skrällde rejält i år. Mats Eriksson och "Green Goblin" visade på Nitrolympix, Hockenheim vart det bar hän med att köra den första rundan på under 6,10 sekunder någonsin i Europa, och tog det tidigare rekordet från ett annat svenskt team som löd på 6,11.  
Och den stora bragden ligger inte bara i detta, utan att några veckor senare på Santa Pod, England sänka det til det historiska 5,98 , första repan med denna typ av bil under sex sekunder utanför USA.  För att sätta det i någon proportion så kan det kanske motsvara att Usain Bolt skulle älga iväg på nånstans 9,40 eller nåt direkt efter sin rekordlöpning på 9,58.

Green Goblin skriver dragracehistoria på Santa pod!


Direkt efter detta hölls det krismöte hos kompisarna i team OFAB/Wikströmracing...


När blir det dags för en av sveriges största folkrörelser att få hävda sin plats i sammanhanget, och inte minst i media? Varför åsidosätts dussintals framgångar och rekord konsekvent när en enda idrottsman eller kvinna får löpsedlar så fort dom går imål?  Vad gör vårt förbund för att detta nån gång skall kunna ske?  


Kommentarer
Postat av: Jokern/ Woodridge

Håller med dig till 100% (eller kanske 1000% nu:-))!!!Santa Pod tävlingen var kul, och man längtar redan till nästa års tävlingar där.

Hoppas i allafall att man kommer att besöka minst en av dom.

Mantorp's EM deltävling, är ju en tradition!!!Närmaste motor tävling som är en tradition att besöka, är väl SM-Finalen i Isracing på Studenteras i Uppsala.

Det känns nästan som en ära, att få se den levande legende "Posa" Serenius köra.

Tänk om han vinner SM i är igen.Ska väl besöka Ekvallen i Gustavsberg också, där Getingarna arrangerar SM-kval, och lagfinal i allsvenskan.

http://www.getingarna.com/http://www.isracing.net/

2009-12-02 @ 21:09:10
Postat av: Jokern/ Woodridge

Appropå bragdguldet, så ska en bragdguld medaljör var trevlig också tycker jag, och det är Mats!!!

2009-12-04 @ 17:03:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback