Övermotoriserad? vadå, jag?

Bland de absolut mest imponerande racerkälkar som nånsin byggts är Tommy Ivos "Showboat"
Den var bestyckad med fyra Buick-V8:or med direktinsprutning, och dessutom  var den fyrhjulsdriven. Differentialen och dimensionerna på framvagnen är imponerande, man kan också se att det sitter off-set, vänster motorpar drev framhjulen, höger skötte kraften bakåt. Jättedäcken var egentligen lastbilsdäck som slitbanan sajpats och hyvlats ner plant. Detta var 1960 och riktiga racingdäck av dom här dimensionerna kunde man inte tillverka ännu.


Bilen tävlades faktiskt med vid några tillfällen innan NHRA sade stopp för den vansinniga framfarten, och fyrhjulsburnouter hela vägen upp till mål... Så Showboat blev i fortsättningen bara show, flitigt engagerad uppvisningsekipage på tävlarna och fyrhjulsburnouterna var publikfriare av sällan skådat slag.


Vid denna tid så var Tommy även populär skådespelare, och producenterna vid Burbank studios visste om att "TV-Tommy" som han kallades tävlade med racerbilar vid sidan om, men hade uppenbarligen en rätt diffus aning om vad det handlade om. Tills den dagen han tog med monstret till studion för fotografering, och produktionsansvariga gick i taket när dom fick se den. Kontraktet skrev om och förbjöd allt tävlande för Tommys del under inspelningstiden. Resten är historia, det resulterade så småningom i att Tommy lämnade en lovande skådespelarkarriär för att satsa full på dragracing.


Kommentarer
Postat av: Jokern/ Woodridge

Han hade ju även en T23:a Hot Rod, som blev berömd.

2009-01-27 @ 19:41:13
Postat av: Mårten

mm, "The jalopy" med köttyxa huggen i bakpartiet... :)

2009-01-29 @ 16:21:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback