en onsdag på kajen innan regnet

Grå himmel men uppehåll lockade en hel del entusiaster till maritiman i Göteborg för onsdagsträffen, det var inte en fråga om utan när det skulle börja regna. Men innan dess rullade det in en hel del gamla och nya bilar. Med nya menas främst vagnar vi inte sett förut på kajen alltså.

Trogenpadda, denna D Special från 1975 dyker upp regelbundet, däremot har vi inte sett den här charmiga skåpbilen förut, det är en Austin A30 från 1956, och mer nytt på nyttofordonsfronten, Ford Ranchero årgång 1965 i ett fantastiskt fint skick. Just detta året har kajträffen också besökts frekvent av denna Wolseley Hornet från 1934.
    
   
Till vänster,Ett fyrtal i olika sportvagnar, med helt olika inriktning, MG TC, Alfa Romeo Spider, Pontiac Fiero och närmast en ny vagn för i år, en svart superfin Mercedes Benz 1890SL. Denna blåa Cadillac 54 cabbe brukar ses ofta på Nääs, men mer sällan på kajen. Jaguar S-type från 1966 har vi inte heller sett innan, och Peter Sundfeldt fick ihop sin skrikigt oranga Citroen 2CV skåp så sent som i maj lagom till Träffpunkt 70 , som skrevs om här: 
http://sjuttiotalet-lever-i-boras.html

Sist in, innan regnet definitivt satte punkt för onsdagskvällen, en modernare ovanlighet, peugeot 604SL från 1978. Ovanlig bil, dessa stor-Pegor sålde inget vidare i Sverige.


Sen syntes alla små engelska öppna sportbilar hasta iväg, följt av amerikanska cabrioleter, innan motorcykelåkarna hade hunnit kicka igång sina maskiner för att få bråttommot utfarten. 


 

Kommentarer
Postat av: Ola

Vad har du själv för bil?

Postat av: Mårten

den häringa , Plymouth Gran Fury -77

http://www.cardatabase.net/?pid=00093176

2009-07-23 @ 22:01:39
URL: http://svammelsurium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback